Toyota a redevenit liderul auto mondial in 2012, devansand General Motors

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 08:24
1779 citiri
Toyota a redevenit liderul auto mondial in 2012, devansand General Motors

General Motors (GM) a anuntat luni vanzari de 9,2 milioane de vehicule in 2012, in crestere cu 2,9%, dar a pierdut statutul de cel mai mare producator auto la nivel mondial, in favoarea Toyota, relateaza AFP.

Vanzarile GM in America de Nord au crescut cu 3,2% dar in Europa au inregistrat un declin de 8,2%, trase in jos de rezultatele proaste ale diviziei germane Opel, a anuntat grupul american.

GM s-a plasat astfel pe locul al doilea in lume in functie de vanzari, urmat de grupul german Volkswagen (VW).

In schimb, General Motors si companiile sale mixte au vandut anul trecut un numar record de 2,84 milioane de vehicule in China, in crestere cu 11,3% fata de anul precedent. Principala marca a GM, Chevrolet, a vandut 4,95 milioane de masini la nivel global, de asemenea un nivel record.

Toyota a livrat anul trecut un numar de 9,74 milioane de autovehicule, redevenind lider mondial in functie de vanzari.

In 2011, dupa doi ani negri marcati de rechemari masive in service ale vehiculelor, cutremurul din Japonia si inundatiile din Thailanda, Toyota a cazut pe locul al treilea dupa GM si VW. Grupul japonez si-a revenit insa spectaculos in 2012, in special in America de Nord, unde vanzarile au urcat cu 27%. Pentru 2013, Toyota anticipeaza vanzari de 9,91 milioane de vehicule.

VW, care are ambitia de a deveni lider in 2018, s-a plasat pe pozitia a treia cu vanzari de 9,07 milioane autovehicule, un record pentru grup si in crestere cu 11,2% fata de 2011.

Livrarile VW au avansat anul trecut cu 34% in America de Nord, cu 8% in America de Sud, iar in China cu 25%. China a devenit cea mai mare piata a VW, cu vanzari de 2,81 milioane de automobile si vehicule utilitare comercializate anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Toyota lider mondial auto, #Toyota vanzari masini, #General Motors vanzari masini , #Cota de piata