Cele mai bogate familii din Romania

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 20:45
30857 citiri
Cele mai bogate familii din Romania
Casa Regala a Romaniei se afla printre cele mai bogate 10 familii din tara noastra./Sursa forbes.ro

Averile mari se fac in familie. Multe business-uri romanesti de succes sunt facute de frati sau de sot si sotie.

Doar 12 dintre cei mai bogati romani nu au fost niciodata casatoriti, iar 40 dintre ei au fost divortati cel putin o data, conform datelor centralizate de publicatia Forbes Romania in Top 500 miliardari.

Unii oameni de afaceri lucreaza pe cont propriu, in timp ce altii au inceput business-uri de familie. Pornind de la clasamentul realizat de Forbes, am intocmit topul celor mai bogate zece familii din Romania.

10.Familia Nasui, 85-90 milioane de euro

Dorel Nasui, "motorul" familiei/Sursa: emaramures.ro

Familia Nasui controleaza grupul de firme American International Radio, specializat in comunicatii radio si servicii de tip GPS si se numara printre fondatorii Bancii Transilvania. Dorel Nasui este "motorul" familiei si a plecat in America in 1986, stabilindu-se la Chigago. Vacantele si le petrece in Alaska, Montana si Caraibe, potrivit revistei Forbes care i-a acordat locul 52 in top 500.

9.Familia Buzaianu, 90 - 100 de milioane de euro

Bogdan Buzaianu a facut, alaturi de fratele sau, avere din energie./Sursa: rol.ro

Fratii Bogdan si Constantin Buzaianu sunt fondatorii Ennergy Holding si au fost printre primii traderi privati de energie electrica. Anul trecut, Bogdan Buzaianu si-a permis un mic capriciu de ziua lui: a chemat formatia U2 sa-i cante in Monaco, pentru 650.000 de euro. Nu stim daca a "aruncat" cu bani in ei, dar revista Forbes l-a asezat alaturi de fratele sau pe locul 44 in topul general.

8.Familia Regala, 110-120 de milioane de euro

Casa Regala a Romaniei/Sursa: forbes.ro

S-a vorbit mult despre Regele Mihai si casa Regala in ultimul an. Afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu in care il acuza de lasitate pe Rege si ruperea de dinastia Hohenzollern au fost subiecte fierbinti pe agenda media. Mostenitoarea averii este Principesa Margareta, care conduce si o fundatie ce ii poarta numele. Casa Regala a Romaniei ocupa locul 36 in clasamentul Forbes 500 de miliardari si intreprinde actiuni filantropice si de promovare a imaginii Romaniei peste hotare.

7. Camelia si Corina Voiculescu, 150-155 de milioane de euro

Camelia si Corina Voiculescu, alaturi de familie/Sursa: forbes.ro

Camelia si Corina Voiculescu conduc unul dintre cele mai mari grupuri media din Romania, afacere care se ridica in 2010 la 233,3 milioane euro, dupa ce business-ul a scazut cu 2% fata de anul precedent. "Fetele lui tata" au stiut, insa, ce masuri sa ia pentru a proteja mostenirea: "Am intarit echipa de management si am redimensionat bugetele. Pentru noi, continutul este rege, iar cash-ul este regina", spune Camelia Voiculescu pentru Forbes Romania. Fetele Voiculescu au mostenit business-ul de la tatal lor, care (oficial) se ocupa doar de politica.

6. Familia Bosinceanu, 170-175 de milioane de euro

Gheorghe Bosinceanu, capul familiei/Sursa: mediafax.ro

Gheorghe Bosinceanu a fost comandant de nava. Acum comanda un intreg santier si o flota: Santierul Naval Constanta si operatorul de nave Histria Shipmanagement. Anul acesta i-a facut nunta fiului cel mare si are o avere de 175 de milioane de euro il plaseaza pe pozitia 23 in topul Forbes 500 de miliardari si pe locul sase in clasamentul familiilor.

5. Familia Rapotan, 200-220 de milioane de euro

Cezar Rapotan a fondat alaturi de sotia sa compania Arabesque/Sursa: adevarul.ro

Sunt din Galati si si-au inceput povestea de succes in 1999. Atunci, Angelica si Cezar Rapotan fondau compania Arabesque ce avea sa fie cea mai importanta dintre firmele pe care le detin. Au profitat de dezvoltarea pietei materialelor de constructii, formandu-si o retea de magazine care a ajuns pana la Chisinau. Desi au fost afectati de criza, datele de anul trecut le sunt favorabile. Ocupa locul 15 in clasamentul general intocmit de Forbes Romania.

4. Bobby si Razvan Paunescu, 200-220 milioane de euro

Bobby Paunescu este regizor, scenarist si om de afaceri/Sursa:forbes.ro

Bobby Paunescu este regizor si scenarist. Razvan este politician si ocupa functia de presedinte executiv al Partidului Ecologist Roman. Familia Paunescu controleaza hoteluri, afaceri media si proiecte rezidentiale. Se afla pe locul 15 in topul celor 500 de miliardari din Romania.

3.Fratii Micula, 200-220 de milioane de euro

Ioan si Viorel Micula sunt mari datornici la stat/SURSA: forbes.ro

Gemenilor bihoreni Ioan si Viorel Micula le putem multumi pentru sucul Frutti Fresh sau pentru o varianta authtona de cola, care purta nume american si gust romanesc. Cei doi detin printre European Food, European Drinks, televiziunile National Tv, Favorit, N24 sau radioul National FM. Se pot lauda cu locuri fruntase in topul celor mai mari zece datornici privati la bugetul de stat. European Food conduce in clasamentul datornicilor, 134,2 milioane de euro de dat, conform Forbes Romania. Cei doi ocupa locul 15, la egalitate cu fratii Paunescu, in clasamentul celor 500 de miliardari.

2. Marius si Emil Cristescu, 300-350 de milioane de euro

Marius si Emil Cristescu conduc grupul de firme Bega/Sursa: forbes.ro

Fratii Cristescu lucreaza impreuna de 20 de ani. Sunt din Timis si conduc impreuna grupul de firme Bega, Marius fiind presedinte si CEO, iar Emil vicepresedinte si COO. Compania lor detine 70 dintre cele 90 de hectare ale platformei Faur din Bucuresti, o afacere pe care Marius Cristescu nu ar mai face-o: "Cu banii astia puteam sa fac niste investitii mult mai profitabile. Mi-a mancat cinci ani din viata si niste resurse foarte mari", spune afaceristul pentru Forbes Romania. Cei doi se claseaza pe locul 10, in Top 500.

1. Dragos si Adrian Paval, 330-350 de milioane de euro

Dragos Paval, unul dintre cofondatorii lantului Dedeman/Sursa: forbes.ro

Sunt din Bacau si detin lantul de magazine Dedeman, care se ia la tranta cu oricare retailer de constructii multinational de pe piata. Dragos si Adrian Paval au inceput businessul imediat dupa revolutie si in 20 de ani au deschis 24 de magazine in toata tara. Mai mult decat atat, cei doi vor sa isi tripleze reteaua de retail pana in 2015, potrivit Forbes Romania. Dragos si Adrian Paval au cel mai de succes business de familie din Romania si ocupa locul 12 in clasamentul celor 500 de miliardari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Casa Regala Romania, #Top Forbes 500 Miliardari, #Top Forbes 500, #top familii bogate Romania , #Top Miliardari Romania