Top-ul companiilor cu cea mai buna reputatie din lume

Marti, 03 Iulie 2012, ora 10:59
3849 citiri
Top-ul companiilor cu cea mai buna reputatie din lume

BMW a fost desemnata compania cu cea mai buna reputatie din lume, conform studiului Global RepTrak 100 2012, realizat de Reputation Institute. In clasamentul general, primele trei pozitii sunt ocupate de BMW, Sony si Walt Disney Company.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 47.000 de respondenti din 15 tari. Au fost evaluate 100 de companii din industrii diverse de la tehnologie, electronice si electrocasnice, la FMGC, companii aeriene si producatori auto, cu prezenta globala. Companiile au fost notate de la 0 la 100 dupa patru criterii de natura emotionala: incredere, stima, admiratie, perceptie favorabila, dar si dupa asa numitele dimensiuni ale reputatiei , respectiv: mediu de lucru, guvernanta corporativa, responsabilitate sociala, performanta financiara, leadership, produse, servicii si inovatie.

Cele mai bune companii sunt cele care investesc in activitati locale si globale, care fac mai mult decat sa isi comercializeze produsele. Companiile percepute drept campioni ai reputatiei produc local, angajeaza local si se implica in problemele locale pe toate pietele pe care isi desfasoara activitatea", a declarat Kasper Ulf Nielsen, executive partner al Reputation Institute.

#Top reputatie companii, #BMW reputatie, #Sony reputatie, #Walt Disney reputatie , #Top Companii