Rucsandra Hurezeanu: Cred ca femeile sunt mai puternice

Sambata, 08 Martie 2014, ora 00:00
4582 citiri
Rucsandra Hurezeanu: Cred ca femeile sunt mai puternice
Foto: acasatv.ro

Rucsandra Hurezeanu vorbeste despre ziua de 8 martie si despre puterea pe care femeile au dobandit-o in mediul de afaceri si, in general, in lumea in care traim astazi.

Femeia de afaceri, care si-a creat propriul imperiu dedicat femeilor, frumusetii si sanatatii, crede cu tarie ca doamnele sunt mai puternice in ziua de azi.

"Ele nu cauta sa aiba puterea totala, ci impart puterea. Ele ii vor pe ceilalti de partea lor, beneficiind de aceleasi oportunitati", explica Rucsandra Hurezeanu, care sustine ca puterea poate fi folosita pentru a aduce schimbari in societate.

"Puterea poate aduce bunastare tie sau celorlalti, si, de cele mai multe ori, o si face", explica fondatoarea Ivatherm, intr-un interviu acordat Business24.

Ce insemnatate are pentru dumneavoastra ziua de 8 martie?

Sarbatoarea de 8 Martie, desi a pornit ca o miscare politica socialista, de emancipare a femeii, si-a pierdut din semnificatia initiala si, astazi, a ramas mai mult aura ei romantica, legata de oferirea de flori si cadouri catre iubite si mame.

In Occident, sunt miscari feministe puternice care celebreaza realizarile sociale, politice, economice ale femeilor.

Si pentru mine, 8 Martie este o ocazie pentru a sarbatori. E amuzant, dar adevarat, ca oamenii au nevoie mereu de ocazii pentru a inscena un mic eveniment.

Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ati primit cu aceasta ocazie?

Primesc cadouri mai tot timpul de la sotul meu si baietii mei. De 8 Martie, de obicei, primesc de la copii desene cu dedicatii. Ei stiu ca sunt preferatele mele. Primesc flori si parfumuri, cel mai des, dar recunosc ca imi plac cadourile spontane, nu cele 'obligatorii'.

Imi amintesc de o turta dulce foarte mare, pe care scria 'te iubesc', primita de la sotul meu. Am pastrat-o mult timp.

Pentru ca ne aflam in luna femeii, iar afacerea dumneavoastra este in mare parte adresata doamnelor care isi doresc sa fie frumoase si sanatoase, deci mai puternice, as vrea sa vorbim putin despre puterea femeii. Care credeti sunt atuurile unei doamne, in afaceri, comparativ cu un barbat?

Femeile au luptat pentru emanciparea lor si au castigat puterea pe care o au astazi. Odata cu castigarea independentei financiare, ele au devenit egale barbatilor. Urmeaza aceleasi scoli, ocupa aceleasi pozitii in companii sau devin antreprenori.

In acelasi timp, ele infrunta, la fel ca barbatii, aglomeratia si nervozitatea din trafic, inflatia sau cresterea taxelor. Administrarea casei si ingrijirea copiilor au ramas, de cele mai multe ori, tot in sarcina lor. Ne intrebam atunci cine ce a castigat in urma schimbarilor?

Cred ca femeile sunt, la sfarsitul zilei, mai puternice. Ele nu cauta sa aiba puterea totala, ci impart puterea. Ele ii vor pe ceilalti de partea lor, beneficiind de aceleasi oportunitati.

Realitatea este ca, din nefericire, barbatii nu sunt invatati sa imparta puterea, sunt confuzi si accepta greu noul tip de femeie activa, fara a-si simti amenintata masculinitatea. Femeile nu vor sa creeze o comunitate exclusiv feminina, ci sa se asigure doar ca lumea nu e impartita intre dominanta masculina si feminitatea submisiva.

Ele vor sa apartina umanitatii ca gen singular. Inspirate de visele noastre, invatam ce inseamna puterea exprimata fie, in mod personal, prin beneficii materiale si statut social, fie prin capacitatea de a-i influenta pe ceilalti.

Puterea poate fi folosita pentru a aduce schimbari in societate, sau, atunci cand e combinata cu solidaritatea si compasiunea, pentru a-i ajuta pe altii. Puterea poate aduce bunastare tie sau celorlalti, si, de cele mai multe ori, o si face.

Revenind la afacerile dumneavoastra, Ivatherm s-a extins si pe piata din China si Egipt, dar si in Ucraina. Cum evoleaza afacerea pe acele meleaguri?

In China asteptam autorizatiile de punere pe piata, deocamdata vindem doar online. Dar in cateva luni le vom obtine. E tara cu cel mai lung si mai anevoios proces de inregistrare a cosmeticelor.

In Egipt am inceput oarecum firav, din cauza revolutiei lor si a evenimentelor politice de anul trecut. Dar avem un partener foarte serios si suntem optimisti ca va merge foarte bine.

In ce masura v-au afectat evenimentele din ultima perioada din Ucraina?

Ucraina este o piata mare, dar imatura. Nu mai este intre prioritatile noastre pentru moment. Partenerul nostru nu a atins performantele cerute si am decis sa ne concentram eforturile pe alte piete mai atractive.

Ce planuri aveti pentru 2014?

Pentru 2014 ne-am propus consolidarea pozitiei pe piata din Romania si extinderea internationala in citeva tari noi. Suntem in discutii cu distribuitori din mai multe tari din Golf si din Asia.

Ne marim permanent portofoliul de produse prin lansarea de produse noi. Suntem intr-o industrie foarte dinamica si e nevoie de multa energie pentru a tine pasul cu inovatiile si competitia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rucsandra Hurezeanu Ivatherm, #Hurezeanu interviu, #Rucsandra Hurezeanu CEO , #Top CEO