Dan Sucu: In 2013 mi-as dori sa petrec mai putin de 300 de ore in avioane

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 00:00
6244 citiri
Dan Sucu: In 2013 mi-as dori sa petrec mai putin de 300 de ore in avioane
Foto: capital.ro

Dan Sucu este de parere ca principala schimbare din 2012, in mediul de afaceri, a fost legata de mediul bancar. Pentru 2013 isi propune sa asculte cu mai mare atentie ce doresc clientii Mobexpert, dar si sa gaseasca produse noi, in toate colturile lumii.

Este in permanenta in cautare de idei pentru produse pe care sa le aduca si sa le produca in Romania, sustine omul de afaceri, care recunoaste ca este mereu in calatorii si si-ar dori, totusi, sa petreaca mai putin de 300 de ore in avioane, in 2013.

Oricum, pana in 2015, mediul de afaceri romanesc va avea "un teren curat", din punctul de vedere al portofoliului de credite acordate de banci, care au inceput deja sa ia decizii radicale privind unele companii care nu mai au capacitatea de a supravietui, a declarat Dan Sucu, intr-un interviu acordat Business24.

Privind retrospectiv, 2012 a fost un an mai greu sau mai usor decat 2011?

Din punctul meu de vedere, a fost asemanator cu 2011. Atata timp cat nu avem o crestere de venituri, de consum si o crestere economica, nu avem cum sa vedem o dezvoltare a business-ului nostru.

A fost un an mai aglomerat, cu mai multe colectii noi si cu un efort mai mare de innoire in ceea ce priveste oferta pentru client.

Care au fost cele mai mari realizari ale dumneavoastra in 2012?

O performanta importanta este legata de colectii: o treime dintre produsele noastre sunt, in permanenta, noi, ceea ce este neobisnuit pentru o afacere precum Mobexpert.

Acest lucru cere foarte multa investitie si efort, dar ne diferentiaza net. Am pastrat un procent foarte important din cifra noastra de afaceri, aproximativ doua treimi, concentrat pe produse romanesti, fabricate aici si sunt mandru ca putem face acest lucru.

Am schimbat din temelii doua dintre colectiile importante, cea de canapele si cea de covoare si, in acest moment, suntem singurii care pot onora comenzi de canapele personalizate intr-un interval de 14 zile.

Nu in ultimul rand, avem o crestere de aproape 10% a cifrei de afaceri, datorita acestor eforturi.

Ce schimbari ati remarcat in mediul de afaceri in 2012?

Principala schimbare, din punctul meu de vedere, este legata de mediul bancar. Incepe sa se vada contributia bancilor la insanatosirea economiei, prin aceea ca incep sa faca ordine in portofoliul de credite si sa ia decizii radicale privind unele companii care nu mai au capacitatea de a supravietui.

Cred ca, in 2015, vom avea un teren curat, din acest punct de vedere.

Ce va propuneti pentru afacerile dumneavoastra pentru 2013?

Vom continua, pe aceeasi linie ca in 2012, sa aducem noi produse si colectii. Dorim sa dezvoltam relatia noastra cu clientii si sa ascultam cu mai mare atentie decat pana acum ce nevoi au si ce vor sa gaseasca in magazine.

In plan personal, ce va propuneti pentru 2013?

Sa gasesc produse noi, in toate colturile lumii, este una dintre pasiunile mele. Caut in permanenta idei de produse pe care sa le putem aduce si fabrica in Romania.

Calatoresc foarte mult, dar mi-as dori sa petrec mai putin de 300 de ore in avioane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Sucu 2012, #Dan Sucu afaceri 2013, #Dan Sucu planuri 2013 , #Top CEO