Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR are cele mai multe credite neperformante

BCR are cele mai multe credite neperformante

BCR se afla pe prima pozitie in topul bancilor cu cele mai multe credite neperformante, acestea reprezentand 14,7% din portofoli, urmata de Bancpost cu rate de neperformanta de 12,9%, si de UniCredit Tiriac, cu credite neperformante ce reprezinta 10,9% din portofoliu.

La polul opus se afla Alpha Bank cu o pondere a neperformantetor in total credite de 5,7%, BRD cu 5,9% si Banca Transilvania cu aproape 6%.

Raiffeisen a raportat la sfarsitul lui iunie credite neperformante reprezentand 8,4% din soldul total, iar Banca Romaneasca o rata de neperformanta de 8,5% (conform metodologiei de calcul a BNR), potrivit datelor publicate de institutiile de credit la jumatatea anului si preluate de Ziarul Financiar.

In conditiile cresterii neperfor­mantelor, bancile au fost nevoite sa aloce sume mai mari pentru con­stituirea de provizioane, astfel ca la ju­matatea anului pierderea cumulata pe intreg sistemul bancar se ridica la peste 55 de milioane de euro, dupa un profit de 100 de milioane de euro in intervalul ianuarie-martie.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2374 ori
Citeste mai multe desprebcr credite neperformante active