BCR are cele mai multe credite neperformante

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 10:04
3373 citiri
BCR are cele mai multe credite neperformante

BCR se afla pe prima pozitie in topul bancilor cu cele mai multe credite neperformante, acestea reprezentand 14,7% din portofoli, urmata de Bancpost cu rate de neperformanta de 12,9%, si de UniCredit Tiriac, cu credite neperformante ce reprezinta 10,9% din portofoliu.

La polul opus se afla Alpha Bank cu o pondere a neperformantetor in total credite de 5,7%, BRD cu 5,9% si Banca Transilvania cu aproape 6%.

Raiffeisen a raportat la sfarsitul lui iunie credite neperformante reprezentand 8,4% din soldul total, iar Banca Romaneasca o rata de neperformanta de 8,5% (conform metodologiei de calcul a BNR), potrivit datelor publicate de institutiile de credit la jumatatea anului si preluate de Ziarul Financiar.

In conditiile cresterii neperfor­mantelor, bancile au fost nevoite sa aloce sume mai mari pentru con­stituirea de provizioane, astfel ca la ju­matatea anului pierderea cumulata pe intreg sistemul bancar se ridica la peste 55 de milioane de euro, dupa un profit de 100 de milioane de euro in intervalul ianuarie-martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #credite, #neperformante, #active , #Top Banci