Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ovidiu Tender, condamnat la inchisoare - Business must go on

Ovidiu Tender, condamnat la inchisoare - Business must go on


Omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat in urma cu doar cateva zile de Tribunalul Bucuresti la 11 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul RAFO, spune ca activitatea grupului pe care o conduce este independenta de persoana sa privata, deci va functiona fara probleme si de acum inainte.

In plus, "strategia de ansamblu a fost stabilita pentru ani buni de aici inainte", mai spune Ovidiu Tender, intr-o declaratie de presa remisa Business24.

El este de acord ca deciziile Justitiei trebuie respectate, dar sustine ca va lua toate masurile legale de atac pe care le are la dispozitie.

Business24 va prezinta mai jos declaratia de presa, in intregime:

"Ca urmare a evenimentelor din ultima saptamana, as dori sa fac urmatoarele precizari:

Deciziile Justitiei trebuie respectate, chiar si atunci cand nu ne sunt favorabile.

Totusi, in aceasta situatie particulara, mai ales ca urmare a unor informatii aparute in mass-media, sunt nevoit sa reamintesc ca hotararea nu este executorie si nici definitiva; asadar, pe cale de consecinta, voi intreprinde toate masurile de atac legale pe care le am la dispozitie.

In acelasi timp, as dori sa precizez ca activitatea grupului pe care il conduc este, intr-o buna masura, independenta de persoana mea privata.

Companiile din grup au fiecare un management propriu, care se ocupa de buna lor functionare, iar strategia de ansamblu a fost stabilita pentru ani buni de aici inainte.

Nu exista probleme financiare, gradul de indatorare la nivelul grupului este scazut, asa ca suntem intr-o situatie economica foarte buna, mai ales avand in vedere conditiile generale din Romania.

De asemenea, investitiile realizate in Africa s-au dovedit foarte inspirate si au adus rezultate spectaculoase. Din acest punct de vedere, nu exista niciun motiv de ingrijorare."

Afacerile lui Ovidiu Tender

Omul de afaceri Ovidiu Tender controleaza Grupul Energetic Tender, care desfasoara activitati in domenii precum: energetic, servicii in industria petrolului si gazelor, prospectiuni geologice, infrastructura rutiera, imobiliare, agricultura, turism si aviatie. Detine o linie aeriana in Coasta de Fildes, prin intermediul companiei Jetran Air. Firmele lui Tender mai lucreaza si in Orientul Mijlociu[2]. Compania Prospectiuni are afaceri in Iran. In Serbia, Tender a achizitionat o firma de productie de medicamente, o companie de telecomunicatii si o statiune balneoclimaterica, potrivit Wikipedia.

Detine si hotelul International din Timisoara, prin intermediul companiei Intercenter Service, informeaza aceeasi sursa.

Ovidiu Tender, condamnat in dosarul RAFO

Ovidiu Tender a fost condamnat, marti, la 11 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul RAFO.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este una definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar, Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani si 8 luni de inchisoare.

Ovidiu Tender si alti 7 inculpati din acest dosar au fost acuzati de devalizarea RAFO Onesti. Tribunalul Bucuresti a mai decis ca acestia trebuie sa plateasca despagubiri de peste 1 miliard de lei vechi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4080 ori