Industria IT, un domeniu dominat de barbati, in care femeile fac diferenta

Marti, 01 Mai 2012, ora 11:19
4690 citiri
Industria IT, un domeniu dominat de barbati, in care femeile fac diferenta

Industria IT evolueaza in ritmuri ametitoare, este extrem de competitiva si dominata de barbati, desi nu in totalitate. Exista cateva exceptii de luat in considerare. Este vorba despre femeile care ocupa pozitii cheie in aceasta industrie si sunt remunerate pe masura.

Iata, asadar, care este topul celor mai puternice femei din industria tech, potrivit CNN:

Sandy Carter, IBM

Sandy Carter este vicepresedinte al departamentului Social Business Evangelism la IBM, unde este responsabila de strategiile companiei in zona de social business.

Lucreaza la IBM din 1989 si a mai ocupat functia de vicepresedinte al departamentului Service Oriented Arhitecture, perioada in care a obtinut 70% cota de piata.

Cunoaste opt limbaje de programare, a calatorit in peste 60 de tari, este autoarea a trei carti despre business si social media si este unul dintre cei mai apreciati bloggeri ai IBM.

Jane Moran, Thomson Reuters

Jane Moran detine functia de Global Chief Information Officer la Thomson Reuters, iar in atributiile ei intra supravegherea sistemelor de business al companiei, care vinde informatii pe pietele financiare, de avocatura, stiintifica si media, avand 55.000 de angajati in peste 100 de tari.

Moran a preluat functia in 2008, cand Thomson Corporation a fuzionat cu Reuters, iar acum gestioneaza activitatea a 1.200 de angajati.

De asemenea, este membra al boardului Centrului pentru Strategii Digitale, din cadrul College's Tuck School of Business si membra a consiliului CIO pentru saleforce.com, Workday si Oracle.

Susie Wee, Cisco

Susie Wee este vicepresedinte si Chief Technology and Experience Officer al departamentului Collaboration and Communication, din cadru Cisco Systems. Dupa cum spune chiar ea, functia ii permite sa imbine experienta utilizatorului si tehnologia.

Wee are o echipa de 90 de designeri, cercetatori si programatori, in Palo Alto, California. Susie Wee a inceput colaborarea cu Cisco acum un an, dupa 15 ani petrecuti la Hewlett Packard, unde a gestionat strategiile de cloud computing si a fondat HP's Experience Software Business, care are acum o echipa de 100 de oameni in cinci tari.

Cher Wang, HTC

In calitatea sa de co-fondator si Director Executiv al HTC Corporation, Cher Wang a supravegheat dezvoltarea ultimelor tehnologii in materia de smartphone-uri si a incheiat parteneriate cu Google si Microsoft pentru a crea produse compatibile cu platformele Android si Windows.

Impreuna cu sotul ei, este Director Executiv si co-fondator al VIA Technologies. Wang reprezinta Taiwanul in cadrul Business Advisory Council, HTC fiind si partener al World Economic Forum.

Desi este devotata religiei crestine, Wang nu se rusineaza cu locul 276 in topul celor mai bogate persoane din lume, cu o avere estimata lde revista Forbes, la patru miliarde de dolari.

Judy Estrin, CEO Jlabs

Judy Estrin este un antreprenor in serie, care a studiat stiinta computerelor la UCLA si inginerie la Stanford. La Zilog Corporation, a condus echipa care a dezvoltat unul din primele sisteme LAN comerciale si a cofondat trei companii de software. Din 1998 pana in 2000, a ocupat functia de CTO la Cisco Systems si a facut parte din boardul Disney, FedEx, Rockwell si Sun Microsystems.

In 2008, simtind ca mediul de afaceri din SUA se concentreaza mai mult pe castigurile rapide, a publicat cartea "Closing the Innovation Gap". Acum este CEO la Jlabs, o agentie de consultanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#femei industria IT, #topul femeilor industria IT , #Top Afaceri