Banii de la FMI nu vor aprecia spectaculos moneda nationala

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 10:25
3014 citiri
Banii de la FMI nu vor aprecia spectaculos moneda nationala

Moneda nationala a atins marti un nivel minim al ultimelor trei saptamani dupa ce s-a apreciat cu peste 3 bani, ajungand pana la 4,1605 lei pentru un euro.

Dupa aceasta apreciere, s-a speculat ca principalul factor al intaririi leului a fost anuntul oficial facut luni seara de catre FMI, referitor la aprobarea acordului stand by si livrarea primei transe, de 4,9 miliarde de euro.

Insa, analistii sunt de parere ca nu aceasta premisa a contribuit la apreciere, ci sentimentul regional pozitiv. "Intarirea leului se datoreaza unui optimism la nivel global si regional, optimism care a dus la cresterea burselor si la aprecierea monedelor din tarile emergente, fiind mai putin influentata de ceea ce se intampla in tara", a declarat Rozalia Pal, economist sef al Unicredit Tiriac Bank.

Parerea este impartasita si de economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru. "Aprecierea vine pe fondul unui sentiment regional extrem de pozitiv, nu are legatura cu venirea primilor bani de la FMI", a spus Ionut Dumitru.

Mai mult decat atat, acestia spun ca banii de la FMI nu vor duce la o intarire a monedei nationale decat spre finele anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
#apreciere, #bani, #fmi, #leu , #Top afaceri cu bani putini