Curieri acuzați că au furat din colete. Erau interesați de iPhone-uri, electronice și de haine foarte scumpe

Joi, 16 Februarie 2023, ora 15:37
252 citiri
Curieri acuzați că au furat din colete. Erau interesați de iPhone-uri, electronice și de haine foarte scumpe
Curier care descarcă pachete FOTO Unsplash

Parchetul și Departamentul de Poliție Judiciară din Tübingen investighează 18 angajați ai unei companii de curierat care activează în subcontractare în numele unei companii online și efectuează vânzări cu amănuntul.

Primele arestări în acest caz au avut loc miercuri, 15 februarie.

În peste 500 de cazuri, persoanele care lucrează în principal ca livratori de colete, dar ocazional și în alte zone ale companiei, au sustras bunuri de înaltă calitate din colete sau le-au schimbat cu bunuri de calitate inferioară și greutate similară și apoi au trimis coletele sigilate către destinatarii din districtele Reutlingen, Tübingen și Zollernalb.

Suspecții erau interesați în mod deosebit de iPhone-uri, de alte articole electronice și de îmbrăcăminte de înaltă calitate, conform anchetatorilor.

Valoarea bunurilor furate este estimată la aproape 120.000 de euro. Prin revânzarea prăzii, suspecții și-au creat o sursă permanentă de venit, scrie ziarulromanesc.de.

Cum au fost prinși de poliție

Poliția i-a depistat pe suspecți după ce responsabilii companiei de transport au depus o plângere în noiembrie 2022.

În urma investigațiilor, parțial sub acoperire, Parchetul din Tübingen a obținut mandate de arestare și mandate de percheziție judiciară împotriva a șapte curieri, care au fost executate miercuri.

Cinci dintre cei șapte bărbați, toți cetățeni români cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, au fost găsiți și arestați. Doi suspecți sunt căutați în continuare.

În timpul percheziției apartamentelor lor din Albstadt și Tübingen, precum și a autovehiculelor pe care le-au folosit, anchetatorii au confiscat, printre altele, diverse obiecte electronice și numerar.

Cei arestați urmează să fie prezentați unui judecător de la Tribunalul districtual din Tübingen care va decide dacă vor fi judecați în libertate. Cercetările privind amploarea infracțiunilor de care sunt acuzați și alți suspecți, precum și evaluarea probelor ridicate, sunt încă în desfășurare. ...citeste mai departe despre "Curieri acuzați că au furat din colete. Erau interesați de iPhone-uri, electronice și de haine foarte scumpe" pe Ziare.com

#curieri, #colete, #furt, #inlocuire, #electronice, #iphone, #imbracaminte , #Stiri Top