Patru firme românești în topul Forbes al companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa

Luni, 01 Aprilie 2024, ora 16:58
0 citiri
Patru firme românești în topul Forbes al companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa
Companiile sunt enumerate în ordinea celei mai mari rate anuale compuse de creștere (CAGR) a veniturilor în perioada 2019-2022. FOTO Pixabay

Patru companii de IT din România se află în topul Financial Times „1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa”. Printre aceste companii se numără AscentCore Technology (locul 185), RebelDot (locul 382), Arctic Stream locul 460) și mindit.io (locul 832).

Companiile sunt enumerate în ordinea celei mai mari rate anuale compuse de creștere (CAGR) a veniturilor în perioada 2019-2022. În acest an, o rată medie de creștere minimă de 36,9% necesară pentru a fi incluse, arată Economedia. Astfel, Clasamentul FT 1000, întocmit împreună cu compania germană de cercetare Statista, prezintă acele companii europene care au crescut cel mai rapid în fața tuturor provocărilor pieței.

Cu ce se ocupă companiile listate de Forbes

Raylyst Solar, un distribuitor de panouri solare și alte produse fotovoltaice cu sediul în Praga, se află în fruntea noului clasament. Lansată în 2018, este una dintre numeroasele întreprinderi din regiune care au beneficiat de cererea crescută de energie regenerabilă, în condițiile în care guvernele încearcă să își diversifice sursele de energie și să îndeplinească obiectivele climatice.

Adagio, un furnizor francez de tehnologie publicitară, se află pe locul al doilea, cu o CAGR de 582,6%, urmat de Bidberry, o agenție italiană de publicitate digitală, cu o creștere de 424,4%. Ambele performanțe reflectă creșterea cheltuielilor cu publicitatea digitală în perioada evaluată pentru realizarea clasamentului, deoarece companiile au căutat să ajungă la clienții care au migrat online în timpul blocajelor Covid. Cheltuielile cu publicitatea digitală au crescut cu 30% de la an la an în 2021, potrivit organismului industrial IAB Europe.

Anul trecut, investițiile în tehnologia europeană s-au înjumătățit față de nivelurile din 2022, ajungând la aproximativ 45 de miliarde de dolari, potrivit grupului britanic de capital de risc Atomico. Iar multe companii s-au plâns că se luptă să acceseze finanțare din fondul de 800 de miliarde de euro al UE pentru redresarea pandemiei, arată sursa citată.

...citeste mai departe despre "Patru firme românești în topul Forbes al companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa" pe Ziare.com

#top companii, #top companii Romania, #top companii profitabile, #top companii profit, #top companii profitabile Romania , #Stiri Macroeconomie