Începe a doua ediție a programului de titluri de stat Tezaur. Care sunt dobânzile anuale

Luni, 15 Ianuarie 2024, ora 12:11
0 citiri
Începe a doua ediție a programului de titluri de stat Tezaur. Care sunt dobânzile anuale
Titlu de stat Tezaur FOTO Realitatea de Neamt

A doua ediţie a programului de titluri de stat Tezaur din 2024 începe luni, 15 ianuarie, şi are dobânzi anuale de 6,10% şi, respectiv, 7% şi scadenţe de 1 şi 3 ani, anunţă Ministerul Finanţelor.

”A doua ediţie a programului de titluri de stat Tezaur din 2024 au dobânzi anuale atractive de 6,10% şi, respectiv, 7% şi scadenţe de 1 şi 3 ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Românii care doresc să-şi investească economiile în titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor pot consulta Ghidul investitorului”, informează Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;

Între 15 ianuarie 2024 – 9 februarie 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;

Între 15 ianuarie 2024 – 8 februarie 2024 în mediul urban şi 15 ianuarie 2024 – 7 februarie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate pe site-ul Poştei Române, la secţiunea Datorie publică.

...citeste mai departe despre "Începe a doua ediție a programului de titluri de stat Tezaur. Care sunt dobânzile anuale" pe Ziare.com

#titluri stat Tezaur, #dobanzi, #2024 , #Stiri Administratie

Curs valutar

1 EUR = 4.9684 RON

-0.0025

1 USD = 4.7338 RON

0.0122
  1. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  2. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  3. „Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
  4. Putin, lovit în serie. Două fenomene se răspândesc în țară brusc: Vine mama tuturor relelor în Rusia
  5. România, țara marilor firme. Cum domină giganții privați piața autohtonă
  6. Minciuna grosolană devenită virală, despre băncile americane care au pariat pe prăbușirea economică a României. E promovată de un "instructor de bărbăție"
  7. Christine Lagarde a pus ochii pe economiile europenilor. Șefa BCE propune un standard european de economisire
  8. Măsurile de austeritate pe care le-ar putea lua viitorul guvern, din 2025. FMI-ul „bântuie" România: „Avem cel mai mare deficit bugetar din istorie"
  9. Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
  10. Decizie vitală pentru țara noastră, la Bruxelles. "România a fost în centrul discuțiilor. S-au luat decizii importante pentru viitorul economic al Uniunii Europene"