Stolojan: Romania are "o problema cu capul" in privinta energiei

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 10:51
1334 citiri
Stolojan: Romania are "o problema cu capul" in privinta energiei

In opinia prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, Romania "are o problema cu capul" in privinta energiei, din cauza conceptiei gresite ca resursele interne sunt suficiente, transmite NewsIn.

"Deocamdata nu avem motive pentru a lua o asemenea masura. Cu toata ingrijorarea care exista in Romania la nivelul fiecarui cetatean, care vede cum creste pretul la produsele petroliere, din pacate deocamdata Guvernul nu are motive pentru a lua o asemenea masura", apreciaza fostul prim-ministru de la inceputul anilor '90.

Prim-vicepresedintele PDL considera ca Romania "are o problema cu capul in privinta energiei".

"Eu as putea sa va spun ca Romania are o problema cu capul in privinta energiei, pentru ca sunt foarte multi economisti care gandesc ca daca ai titei din productie proprie si ai gaze naturale din productie proprie, poti sa le folosesti la orice pret doresti tu.

O asemenea conceptie este profund daunatoare, mai ales ca Romania nu are situatia Rusiei, care are suficienta energie, o si exporta si poate sa-si practice in interiorul tarii, desi cu anumite consecinte negative pentru competitivitatea economiei niste preturi mici la energie fata de preturile internationale. Romania e o tara care consuma mai multa energie decat produce si in consecinta, singurul rationament care sa ajute economia Romaniei este de a practica la energie preturile internationale", a mai explicat europarlamentarul PDL.

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca situatiile exceptionale care ar justifica inghetarea preturilor la carburanti nu sunt definite in legislatia romaneasca, iar pentru o astfel de masura este necesar acordul Comisiei Europene.

"Teoretic, legislatia romaneasca prevede ca, in situatii exceptionale, sa se poata aplica aceasta prevedere (de inghetare a preturilor la carburanti, n.r.).

Practic, insa, nu au fost definite aceste situatii exceptionale, care ar justifica o astfel de abordare, pentru ca nu a existat un precedent", a spus Chiritoiu.

WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat telefoanele de buget cu performanțe bune. La ce preț se vând și ce știu sa facă
Oppo a lansat recent noua serie de telefoane mid-range Reno12 în China, acestea fiind echipate cu procesoare și sisteme de camere noi. Telefoanele se remarcă printr-un design subțire, cu...
#inghetare pret carburanti, #preturi carburanti, #stolojan , #stiri Theodor Stolojan