Stolojan: Guvernul are alte prioritati decat remanierea

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 15:49
1131 citiri
Stolojan: Guvernul are alte prioritati decat remanierea

Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, aratand ca Guvernul "are, acum, cu totul alte prioritati", cum ar fi mobilizarea parlamentarilor de a vota impotriva motiunii de cenzura.

Intrebat daca ar trebui sa aiba loc o remaniere guvernamentala, Stolojan a spus: "Nici vorba. Guvernul are acum cu totul alte prioritati, cum ar fi sa sustina masurile si sa mobilizeze toti parlamentarii PDL, UDMR, minoritati si independenti sa voteze impotriva motiunii de cenzura".

Liderul PDL a spus ca ministrul Muncii, Mihail Seitan, criticat de catre deputatul democrat-liberal Ioan Oltean, "este un ministru foarte bun, un profesionist".

"Am cu totul alta parere, ministrul Seitan este un profesionist. Problema de comunicare nu are numai ministrul Seitan, poate ca o au si alti ministri", a opinat Theodor Stolojan.

In legatura cu afirmatia lui Oltean potrivit careia tara ar fi putut sa o mai duca inca un an fara masuri de austeritate, Stolojan a aratat ca aceasta este "o dezbatere fara rost".

"Problemele sunt mult mai simple, ca la o firma privata: daca Guvernul nu se poate imprumuta, ramane in bugetul, pe care il are si reconsidera bugetul si prioritatile. Romania nu intra in faliment. O tara are resurse in continuare, se descurca in cadrul resurselor. Este ca la o familie, daca nu ai unde sa te imprumuti, te restrangi la banii pe care ii ai", a explicat liderul PDL.

Referitor la ministrii care au spus ca guvernatii ar fi putut sa minta, in continuare, inca sase luni, Stolojan a apreciat ca persoanele care discuta acest lucru "exagereaza foarte mult".

"Cei care discuta acest lucru exagereaza foarte mult. Nu stiu ce s-a mintit, cine a mintit. Lucrurile trebuie judecate pe cifre", a opinat Theodor Stolojan.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca pana la finele lunii iunie sau la inceputul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, fara a mentiona la ce ministri se refera.

"Sunt unii ministri care nu au confirmat", a spus Ioan Oltean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #prioritati, #remaniere, #stolojan , #stiri Theodor Stolojan