Romania va avea economie competitiva cand forta de munca va fi competitiva

Miercuri, 24 Ianuarie 2007, ora 07:53
1273 citiri

Sefii PLD au prezentat, marti, la Iasi, strategia postaderare a partidului in domeniul educatiei si al cercetarii, cel mai important aspect subliniat de liderul PLD Theodor Stolojan a fost ca Romania va avea o economie competitiva atunci cand si forta de munca va fi competitiva.

"O forta de munca competitiva este una cu un grad inalt de educatie. Acest lucru ii ofera o stare de sanatate mai buna si venituri mai mari. Corelatia dintre o economie competitiva si o forta de munca cu un grad inalt de educatie este demonstrata in alte tari europene", a declarat Theodor Stolojan, transmite corespondentul NewsIn.

Cat priveste domeniul cercetarii, liderii PLD sunt de parere ca acest sector este unul prea serios pentru a fi lasat la latitudinea politicienilor si birocratilor, iar deciziile trebuie sa apartina companiilor si universitatilor.

"Statul are un rol limitat la crearea cadrului institutional si a stimulentelor necesare actiunii informate si coerente a indivizilor, familiilor si comunitatilor", a opinat liderul PLD Iasi, Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Al.I.Cuza".Liberal-democratii considera ca trebuie realizate delimitari clare intre finantare, organizare, managementul si continutul programelor educationale.

De asemenea, liderii PLD sunt de parere ca educatia buna si cercetarea de nivel inalt nu sunt un rezultat al strategiilor si reglementarilor, ci manifestari ale principiilor care asigura "inflorirea spiritului liber".Liderii PLD vor continua in urmatoarele saptamani prezentarea a altor capitole din strategia postaderare si in alte judete din tara.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)