Primarii PDL se plang de probleme la proiectele din bani europeni

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:06
1702 citiri
Primarii PDL se plang de probleme la proiectele din bani europeni

Primarii PDL si presedintii de Consilii Judetene s-au plans, sambata, conducerii centrale a partidului si ministrilor prezenti impreuna cu premierul Emil Boc la Drobeta Turnu Severin de problemele pe care le intampina in implementarea proiectelor cu bani europeni, in special in cazul licitatiilor, potrivit Mediafax. 

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ca in cadrul intalnirii autoritatile locale s-au plans de greutatile pe care le intampina in implementarea proiectelor cu fonduri europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Una este semnarea proiectelor si alta este sa le derulezi. Aici sunt o serie de lucruri de procedura si sa nu mai vorbesc de sicanele pe care le intalnesc la licitatii. Licitatiile dureaza un an sau doi si se pierd proiectele", a spus Gheorghe Flutur, care este si presedintele Consiliului Judetean Suceava.

Potrivit acestuia, ministerele de resort ar trebui sa intervina pentru solutionarea acestor probleme. "Aici ar trebui ca fiecare minister sa inventarieze si sa gestioneze responsabil patrimoniul din teritoriu", a mai spus Flutur.

Biroul National Permanent National al PDL s-a reunit, sambata, la Drobeta Turnu Severin, la Paltul Cultural Teodor Costescu. La intrunire au paticipat liderul PDL, premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Roberta Anastase, precum si primari PDL si presedinti de consilii judetene.

La inceputul intalnirii, Emil Boc s-a adresat autoritatilor locale, vorbindu-le despre descentralizarea administratiei publice locale si despre necesitatea atragerii de fonduri europene.

"PDL si-a asumat cea mai dura reforma a statului, o reforma care presupune costuri politice, dar atat de necesara pentru Romania.

La sfarsitul reformei vom avea un stat care sa cheltuisca atat cat trebuie, o reforma care presupune ca vom avea un sistem eficient de pensii, o reforma a sistemului medical si a administratiei publice locale", a declarat Emil Boc.

Referindu-se la reformele care sunt in derulare, premierul a spus ca acestea se fac prin intermediul administratiei publice locale, cu costuri politice, aratand ca administratia locala este motorul economiei. "Guvernul este nevoit sa ia masuri drastice, care presupun costuri politice, dar pe care PDL si le-a asumat", a spus Boc.

Liderul PDL a mai aratat ca la finalul acestor masuri principalii castigatori politici vor fi PDL si cei care sprijina acum Guvernul - UDMR, UNPR si grupul minoriatilor nationale.

"Vreau sa stiti ca adevaratii castigatori ai acestui proces de reforma a statului vor fi romanii, care vor avea un stat cu care se vor putea mandri in UE si, din punct de vedere politic, in 2012 principalii castigatori ai trecerii Romaniei prin criza si a reusitei de a duce Romania pe crestere economica concomitent cu reformarea acestui stat, castigatorii politici vor fi cei care azi sustin Guvernul: PDL si celelalte partide din arcul guvernamental: UDMR, UNPR si grupul minoritatilor, carora si aici le multumesc, ca si colegilor din PDL, pentru sustinerea politica intr-un moment extrem de greu pe care il traversam in momentul de fata", a spus premierul.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, la finalul reuniunii de la Drobeta Turnu Severin, ca discutiile, care au durat aproximativ sapte ore si s-au desfasurat cu usile inchise, s-au axat pe prioritatile administratiei publice locale pentru 2011, pe descentralizare si accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor europene.

Potrivit acestuia, la intalnirea conducerii centrale a partidului cu primarii si presedintii de Consilii Judetene au fost discutate proiectele de dezvoltare locala, in conditiile in care Romania are la dispozitie peste 30 de miliarde de euro, fonduri europene, care trebuie absorbite pana in 2013.

Flutur a aratat ca Romania este "la jumatatea perioadei de absorbtie a fondurilor europene" si ca autoritatilor locale le-au fost cerute proiecte clare pentru infrastructura, in special pentru infrastructura de drumuri, "care nu arata prea bine". 

#primari, #pdl, #fonduri ue, #europene , #stiri Theodor Stolojan