Flutur: Opozitia nu poate din punct de vedere constitutional sa elaboreze bugetul

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 15:17
977 citiri
Flutur: Opozitia nu poate din punct de vedere constitutional sa elaboreze bugetul

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat luni ca Guvernul Boc lucreaza la bugetul pe 2010 pentru a-l lasa ca baza de discutie Cabinetului Croitoru, daca va fi investit, el spunand ca opozitia nu poate, din punct de vedere constitutional, sa elaboreze un proiect legislativ pe acest subiect, relateaza NewsIn.

"Ministerul de Finante si Guvernul Romaniei trebuie sa lase lucrurile pregatite. Trebuie sa ai o baza de discutie pe un proiect fundamentat de Guvernul Emil Boc, proiect care poate fi modificat in Parlament", a declarat Gheorghe Flutur.

Intrebat cum comenteaza intentia majoritatii parlamentare de a promova propriul proiect de buget, vicepresedintele PDL a raspuns: "I-am mai vazut facand un guvern intr-o noapte in alta parte decat constitutional vorbind. Ne asteptam si la bugete facute in alta parte, pe sub stresini tinand de ploaie, dar nu cred ca tine de ploaie si pentru romani pentru ca nu este constitutional. Este doar de imagine si de campanie". Pe de alta parte, Flutur a spus ca PDL este dispus la discutii cu toate partidele privind Legea bugetului de stat, astfel incat adoptarea acesteia sa nu fie amanata pentru inceputul anului viitor.

"Cred ca cel mai bun lucru ar fi sa trecem peste logica de campanie", a spus democrat-liberalul referindu-se la proiectul de buget pe care intentioneaza sa-l elaboreze PSD impreuna cu liberalii. Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica, la Bacau, la mitingul de sustinere a candidaturii lui Traian Basescu pentru un nou mandat la Presedintie, ca bugetul pe anul viitor este gata si ca, dupa votul de investitura a Cabinetului Croitoru, noul buget poate fi supus aprobarii.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la Targu Bujor, in judetul Galati, ca intentioneaza sa propuna majoritatii parlamentare de 65 % sa lucreze impreuna bugetul pe 2010. "In ultimii cinci ani, au fost la guvernare PNL, PD-L, UDMR si, in ultimele noua luni si PSD. De aceea vreau sa fac un apel ca discutarea si aprobarea bugetului sa fie scoasa in afara competitiei electorale prezidentiale. Si noi am avut o vina si altii au avut o vina si vreau sa propun majoritatii parlamentare de 65 % sa lucreze impreuna bugetul pe 2010", a spus Geoana.

Premierul Emil Boc a declarat vineri ca una din solutiile ca bugetul pe 2010 sa ajunga in Parlament este ca acesta sa fie asumat ca initiativa legislativa a ministrilor PDL din cabinetul demis, care sunt si parlamentari. "Munca la buget este foarte avansata si la inceputul lunii noiembrie, in prima decada proiectul va fi finalizat.

Vom discuta aspectele de natura constitutionala, dar noi ne vom face datoria si vom avea bugetul pregatit", a declarat premierul demis la Realitatea TV. Intrebat cum poate trimite la Parlament bugetul acest Guvern demis, Boc a spus: "Poate fi formula prin care membrii Cabinetului care sunt si parlamentari sa semneze initiativa proiectului de buget si sa-l trimita la Parlament. Poate fi o solutie, dar trebuie analizate si altele". 

#buget, # pozitie, # proiect , #stiri Theodor Stolojan