Flutur: avem nevoie de proiecte clare pentru finantarea UE

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:13
1237 citiri
Flutur: avem nevoie de proiecte clare pentru finantarea UE

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, sambata, dupa intalnirea primarilor PDL si a presedintilor de Consilii Judetene cu premierul Boc si o parte a ministrilor, ca discutiile au vizat proiectele de dezvoltare locala, Romania fiind la jumatatea perioadei de absorbtie a banilor europeni, potrivit Mediafax.

Vicepresedintele PDL a afirmat, la finalul reuniunii de la Drobeta Turnu Severin, ca discutiile, care au durat aproximativ sapte ore si s-au desfasurat cu usile inchise, s-au axat pe prioritatile administratiei publice locale pentru 2011, pe descentralizare si accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor europene.

Flutur a aratat ca "PDL este puternic implicat in administratia locala", avand aproape 1.000 de primari si 14 presedinti de Consilii Judetene.

Potrivit acestuia, la intalnirea conducerii centrale a partidului cu primarii si presedintii de Consilii Judetene au fost discutate proiectele de dezvoltare locala, in conditiile in care Romania are la diszpoitie peste 30 de miliarde de euro, fonduri europene, care trebuie absorbite pana in 2013.

Flutur a aratat ca Romania este "la jumatatea perioadei de absorbtie a fondurilor europene" si ca autoritatilor locale le-au fost cerute proiecte clare pentru infrastructura, in special pentru infrastructura de drumuri, "care nu arata prea bine".

"Am cerut sa prindem in aceste programe inclusiv orasele mici, care sunt ocolite de proiecte de proiecte de finantare", a afirmat Flutur. El a mai spus ca au fost luate in discutie si proiectele de apa-canal pentru ca Romania are un grad de conectare la reteaua de apa-canal "destul de scazut", iar ministrul de resort a prezentat un program in acest sens.

Totodata, s-a discutat si despre problema imobilelor de patrimoniu si a terenurilor lasate in paragina, care trebuie transferate catre administratiile locale pentru a li se da o utilitate. Biroul National Permanent National al PDL s-a reunit, sambata, la Drobeta Turnu Severin, la Paltul Cultural Teodor Costescu.

La intrunire au paticipat liderul PDL, premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Roberta Anastase, precum si primari PDL si presedinti de consilii judetene.

La inceputul intalnirii, Emil Boc s-a adresat autoritatilor locale, vorbindu-le despre descentralizarea administratiei publice locale si despre necesitatea atragerii de fonduri europene. "PDL si-a asumat cea mai dura reforma a statului, o reforma care presupune costuri politice, dar atat de necesara pentru Romania.

La sfarsitul reformei vom avea un stat care sa cheltuisca atat cat trebuie, o reforma care presupune ca vom avea un sistem eficient de pensii, o reforma a sistemului medical si a administratiei publice locale", a declarat Emil Boc.

Referindu-se la reformele care sunt in derulare, premierul a spus ca acestea se fac prin intermediul administratiei publice locale, cu costuri politice, aratand ca administratia locala este motorul economiei.

"Guvernul este nevoit sa ia masuri drastice, care presupun costuri politice, dar pe care PDL si le-a asumat", a spus Boc. Liderul PDL a mai aratat ca la finalul acestor masuri principalii castigatori politici vor fi PDL si cei care sprijina acum Guvernul - UDMR, UNPR si grupul minoriatilor nationale.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#flutur, #pdl, #fonduri europene, #boc , #stiri Theodor Stolojan