Boc: contractele pe bani europeni, reziliate daca nu se respecta termenele stabilite

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:19
1218 citiri
Boc: contractele pe bani europeni, reziliate daca nu se respecta termenele stabilite

Premierul Emil Boc i-a avertizat, sambata, pe primarii si presedintii de Consilii Judetene prezenti la reuniunea PDL de la Drobeta Turnu Severin ca daca nu implementeaza proiectele cu fonduri europene in termenele stabilite va rezilia contractele fara sa tina cont de "culoarea politica", informeaza Mediafax. 

Premierul a spus, dupa intalnirea cu primarii si presedintii de Consilii Judetene, la care au participat si o parte a ministrilor, ca a avertizat autoritatile locale sa implementeze in termenele stabilite proiectele cu fonduri europene pentru ca in caz contrar contractele vor fi reziliate.

"Mesajul meu este foarte clar: indiferent de administratie, indiferent de culoarea politica a acesteia, autoritatile locale care nu implementeaza proiectele cu fonduri europene in termenul si graficul stabilit vor avea contractele reziliate. Nu ne permitem ca tara sa pierdem bani pentru o administratie sau o alta culoare politica.

Am atras atentia colegilor nostri ca nu voi tine cont de culoarea politica a primarilor sau presedintilor de consilii judetene atunci cand vom trece la rezilierea contractelor", a afirmat Boc.

Biroul National Permanent National al PDL s-a reunit, sambata, la Drobeta Turnu Severin.

La intrunire au paticipat liderul PDL, premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Roberta Anastase, precum si aproximativ 250 de primari PDL si presedinti de consilii judetene.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, la finalul reuniunii, ca discutiile, care au durat aproximativ sapte ore si s-au desfasurat cu usile inchise, s-au axat pe prioritatile administratiei publice locale pentru 2011, pe descentralizare si accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor europene.

Potrivit acestuia, au fost discutate proiectele de dezvoltare locala, in conditiile in care Romania are la dispozitie peste 30 de miliarde de euro, fonduri europene, care trebuie absorbite pana in 2013.

Flutur a aratat ca Romania este "la jumatatea perioadei de absorbtie a fondurilor europene" si ca autoritatilor locale le-au fost cerute proiecte clare pentru infrastructura, in special pentru infrastructura de drumuri, "care nu arata prea bine". 

Job-ul pentru care ești plătit ca-n Occident, în România. Domeniul încă merge „ca uns"
Job-ul pentru care ești plătit ca-n Occident, în România. Domeniul încă merge „ca uns"
Românii încă au bani pentru a cumpăra apartamente, iar investitorii profită din plin. Prețurile au crescut, iar salariile în domeniu sunt pe măsură, mai ales în rândul meseriașilor....
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
Vești bune pentru o categorie de români: vor primi câte 700 de lei în cont. Președintele Klaus Ioahnnis tocmai a semnat decretul prezidențial. Klaus Iohannis a promulgat, legea pentru...
#bani, #boc, #contracte, #europeni , #stiri Theodor Stolojan

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre