Vanzarile Altex au scazut cu 20%

Marti, 06 Iulie 2010, ora 11:33
1496 citiri
Vanzarile Altex au scazut cu 20%

Altex a inregistrat, in intervalul 1-5 iulie 2010, de cand se aplica TVA de 24%, o scadere a vanzarilor de 20%, chiar daca a mentinut preturile la acelasi nivel, masura convenita impreuna cu furnizorii, a declarat luni seara, la The Money Channel, presedintele companiei, Dan Ostahie, potrivt NewsIn.

Potrivit lui Ostahie, o crestere a preturilor la raft cu 5% ar fi redus vanzarile cu 50%.

"La o crestere de preturi de 5% la raft, vanzarile ar scadea la jumatate. Este pragul de care trebuie sa tinem cont. La fel s-a intamplat si in 2009.

Pentru a evita o astfel de cadere, am mentinut preturile si caderea a fost de 20% in cele cinci zile pana astazi, fata de previziunea noastra pe aceasta perioada", a precizat presedintele Altex.

Pe de alta parte, seful Altex a precizat ca decizia Guvernului de a creste TVA la 24% ar putea reprezenta "terapia de soc de care economia avea nevoie" si ca s-a inteles cu furnizorii sa suporte cresterea TVA in egala masura, fara majorarea preturilor.

Ostahie nu exclude ca nivelul actual al preturilor electrocasnicelor din magazinele proprii ar putea suporta modificari, insa doar dupa o analiza a vanzarilor si a pietei in iulie.

"Ne vom reaseza preturile dupa ce vedem cat poate sustine piata.

Ma astept ca, in a doua parte a lunii, vanzarile sa revina usor", a mai spus Ostahie.

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Altex a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 180 milioane de euro, in scadere cu 49% fata de vanzarile din anul anterior, care au fost de 344 milioane de euro. 

#altex, #tva, #vanzari , #stiri Terapia