Cum tinem doctorii in tara? Reducem fiscalitatea dupa modelul IT

Joi, 09 Iunie 2011, ora 16:30
1955 citiri
Cum tinem doctorii in tara? Reducem fiscalitatea dupa modelul IT

Autoritatile pot incuraja ramanerea medicilor in tara prin reducerea fiscalizarii, dupa modelul sprijinului acordat specialistilor IT, propune compania de servicii medicale Regina Maria - Reteaua privata de sanatate, informeaza Mediafax.

"Acum zece ani, statul a aplicat o masura de reducerea a fiscalizarii pentru specialistii IT, in ideea de a-i tine in tara.

In Romania exista un deficit cronic de medici si o masura similara ar fi necesara pentru a ne tine profesionistii in tara", a declarat joi Sergiu Negut, directorul general adjunct al companiei, la conferinta "Reforma sanatatii la analiza", organizata de Eureko si agentia Mediafax.

Anul trecut, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii a anuntat ca scutirea de la plata impozitului pe venit, decisa in 2001 pentru programatorii din IT, a fost una dintre masurile care au generat crestere economica, ponderea in PIB a acestui sector ajungand de la 3% la 10%.

Negut a adaugat ca in Romania sunt 2,2 medici la mia de locuitori, in timp ce media din statele vest-europene este de doua ori mai mare. Negut a sustinut ca pana in prezent peste 5.000 de medici au plecat din tara si acest proces va continua.

"Exista un deficit de medici la nivelul Uniunii Europene, iar un exemplu in acest sens ar fi specialistii in ATI (Anestezie Terapie Intensiva, n.r.).

Aceste state cu deficit de medici gasesc personal in tari de la periferie, cum suntem noi. In acest context, in doi-trei ani ne putem astepta ca in sectiile ATI din spitalele din Romania sa avem medici care nu vorbesc limba romana", a incheiat Negut. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#medici, #fiscalizare, #salariu doctor romania, #specialist it, #salariu it, #reducere fiscalizare , #stiri Terapia