Cele mai ofertante joburi pentru romani, peste granita

Luni, 07 Martie 2011, ora 22:46
2684 citiri
Cele mai ofertante joburi pentru romani, peste granita

Avand in vedere nivelul salariilor de la noi din tara, dar si conditiile de lucru, nu este de mirare ca tot mai multi romani sunt tentati sa-si incerce norocul dincolo de granite.

Fie ca este vorba de joburi pentru cei cu studii superioare sau de oferte in domenii tehnice, romanii au la dispozitie locuri de munca in tarile UE, unde vor fi de 3-5 ori mai bine platiti decat in Romania.

Unul dintre cele mai ofertante domenii pentru munca in strainatate este cel medical. Cum la noi in tara un medic rezident nu primeste mai mult de 300 de euro salariu, tot mai multi doctori aleg sa plece in tari precum Franta, Italia sau Belgia, unde salariile sunt cu mult mai mari, iar condiitile de lucru nici nu se compara cu cele de la noi.

De exemplu, un cabinet francez specializat in selectie de personal franco-roman cauta romani pentru a ocupa posturi in clinici in sudul Frantei.

Este vorba de 20 de asistenti medicali generalisti, 10 medici specializati in medicina generala-pneumologie-cardiologie-anestezie si terapie intensiva-gastroencologie-chirurgie vasculara-chirurgie ortopedie- chirurgie viscerala, chirurgie generala-geriatrie si gerontologie-medicina de urgenta.

Asistentilor medicali li se va oferi statut de salariat, contracte pe durata nedeterminata, peste 23.500 de euro brut anual pentru incepatori, locuinta asigurata pentru 3 luni, invatamant gratis de limba franceza si, daca este necesar, asistenta in viata privata si profesionala pentru acomodarea in Franta.

Timpul de lucru este de 35 de ore, saptamanal, in medie.

Pentru medici, venitul lunar brut garantat este de minimum 10.000 de euro timp de 6 luni, deci un total de 60.000 euro, secretariat medical, locuinta asigurata pentru 3 luni, invatamant gratis de limba franceza si, daca este necesar, asistenta in viata privata si profesionala pentru acomodarea in Franta.

Un alt centru medical, dar de aceasta data din Italia, cauta asistenti medicali pentru toate tipurile de structuri sanitare situate in regiunile din nordul si centrul Italiei.

Compania ofera contracte de munca, recunoasterea studiilor la Ministerul Sanatatii din Roma, coordonarea invatarii limbii italiene de baza cu specific sanitar, consiliere si intocmirea documentatiei necesare echivalarii studiilor in Italia, in limita ofertelor, se ofera gratuit un curs de limba italiana.

Printre beneficii se numara salariu de 1.300-1.700 de euro, sporuri si ore suplimentare platite in plus, al 13-lea salariu asigurat, spor de fidelitate, un salariu brut pentru fiecare an lucrat (TFR), asigurari de sanatate si masa pret redus la cantina unora dintre structurile sanitare.

O agentie acreditata a postat un anunt pe unul dintre site-urile romanesti de recrutare cum ca ar cauta asistente medicale, infirmiere, ingrijitoare, baby-sitter pentru munca in Anglia, Spania, Franta si Italia in case rezidentiale pentru ingrijire batrani. Salariile promise sunt intre 1.900-2.800 euro/lunar, transportul, cazarea si masa fiind asigurate.

Agricultura si turismul, extrem de ofertante

Un alt domeniu in care se cauta muncitori romani este agricultura. In Spania, de exemplu, se cauta culegatori de fructe si legume specifice zonei si sezonului, iar salariul incepe de la 700 euro/luna.

Cazarea se face in apartamente, cate 2-4 persoane in camera, costul 100 euro/luna. Contractele sunt in regim legal pentru o perioada de munca minima de 3 luni cu posibilitate de prelungire.

Romanii par a fi si preferatii hotelierilor de peste hotare. De exemplu, o agentie cauta 450 de persoane (inclusiv cupluri) pentru locuri de munca in cadrul lanturilor hoteliere de 4-5 stele din statiunile turistice de lux / insulele turistice, din Grecia.

Pozitiile scoase la concurs sunt: cameriste, ospatari, barmani, ajutor bucatar, majordomi, spalatori vase, spalatori rufe, gradinari, ingrijitori piscine, cosmeticiene, maseuri, manichiuriste, pedichiuriste, coafeze, etc.

Hotelurile sunt amplasate in Atena si in insulele grecesti renumite ca destinatii turistice de lux, cum ar fi Creta, Rhodos, Corfu, Mykonos, Chalkidiki, etc.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#joburi romani strainatate, #joburi in afara, #medici , #stiri Terapia