Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu despre negocierile PD-PLD

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu despre negocierile PD-PLD
Din perspectiva PNL, intalnirea de astazi nu afecteaza colaborarea din cadrul Aliantei PNL-PD si, dupa cum ne-a spus vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, PD nu se situeaza prin aceste negocieri in afara Protocolului Aliantei.

Teodor Melescanu: Atat timp cat PD respecta prevederile Protocolului, in rest, sigur, este liber, asa cum suntem si noi, sa isi promoveze initiativele personale sau comune cu altii, inclusiv prin consultari cu diversi parlamentari independenti, lucru pe care l-am facut si noi si colegii de la PD si pana acum.

Realizator: PNL intentioneaza sa poarte astfel de discutii cu acesti fosti membri ai sai care vor deveni membri al PLD?

Teodor Melescanu: PNL, ca atare, nu a adoptat nici o decizie de acest tip. Evident ca, in functie de nevoi, pe teme punctuale, nu vad nici un impediment ca sa avem discutii personale la nivelul grupurilor parlamentar. Structural insa, /de o/ colaborare oficiala nu poate fi vorba, pentru ca... pornind de la faptul ca e vorba de fosti colegi care si-au dat demisia din PNL.

Realizator: Dle Melescanu, s-a vorbit la aceeasi intalnire de astazi despre un proiect de coagulare a fortelor politice de centru-dreapta si lansarea unei dezbateri in acest sens. Cum priveste PNL aceasta initiativa?

Teodor Melescanu: Aceasta initiativa exista si este materializata. Ea e reprezentata de Alianta PNL-PD.

Realizator: Dar, iata ca acum e anuntata de PD impreuna cu o viitoare formatiune.

Teodor Melescanu: Proiecte pot sa fie foarte multe, proiecte viabile insa... Nu exista alternativa la ora actuala pentru Alianta PNL-PD.

Realizator: Conducerea PNL, dat fiind ca a fost din nou acuzata astazi ca s-ar fi indepartat de la valorile liberalismului, cum se gandeste sa contraatace aceste frecvente acuzatii?

Teodor Melescanu: Foarte simplu. Nu e vorba de a le contracara, e vorba ca la congresul pe care il avem vom avea posibilitatea sa ne exprimam foarte clar aceste valori si cu ocazia asta cred ca orice alta discutie va fi inutila, va deveni inutila.

Sursa: RadorTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 624 ori