Teodor Melescanu, propus pentru sefia SIE

Luni, 27 Februarie 2012, ora 17:50
2737 citiri
Teodor Melescanu, propus pentru sefia SIE

Senatorul liberal Teodor Melescanu a fost propus de catre presedintele Traian Basescu pentru conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Marginalizat in PNL, dupa un conflict cu Crin Antonescu, Melescanu a fost ministru de Externe si ministru al Apararii, potrivit Realitatea.net.

"Presedintele Traian Basescu a propus Parlamentului numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor Viorel Melescanu", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

"Presupun ca presedintele a vorbit cu Teodor Melescanu inainte de a-l propune", a declarat presedintele Senatului, Vasile Blaga.

Potrivit declaratiei de avere, Melescanu are doua terenuri in judetul Brasov, doua imobile, trei masini, ceasuri in valoare de 15.000 de euro si circa 10.000 de lei in conturi.

Ce-l recomanda pe Teodor Melescanu la sefia SIE

In acest moment, USL are trei reprezentanti in Comisia de Control SIE, iar puterea doar unul, urmand a primi inca un loc, deoarece senatorul Vasile Nistor, fost pedelist, in prezent la PC, va fi inlocuit, insa raportul de forte ramane in continuare favorabil opozitiei.

Viitorul sef al SIE trebuie sa fie audiat de comisia de resort si sa primeasca un raport ce va fi supus plenului. In acest moment, obtinerea acestui raport este oarecum problematica, deoarece in primul rand, USL detine majoritatea contand pe: presedintele Gabriel Vlase, deputat, secretarul Mihaita Calimente, deputat PNL, si senatorul PSD Serban Valeca. PDL, si implicit puterea, conteaza deocamdata doar pe deputatul Stefan Pirpiliu.

Puterea ar urma insa sa obtina postul de vicepresedinte al comisiei, dupa ce senatorul Vasile Nistor, care a trecut de la putere la opozitie, urmeaza sa fie inlocuit din comisie. Chiar si asa, puterea ajunge sa stranga doua voturi din cinci.

"Eu inca sunt membru al Comisei, astept sa fiu inlocuit din functie. Locul apartine PDL. Eu acum sunt membru al PC si de aceea trebuie ca eu sa fiu inlocuit cu un membru al Coalitiei, repet locul este al PDL", a declarat pentru NewsIn Vasile Nistor.

Pe de alta parte, postul liber pare a fi urmarit si de UNPR. "Avem o propunere pentru Comisia SIE, nu este intre senatori, ci dintre deputati, alte detalii nu stiu...", a afirmat pentru NewsIn Serban Mihailescu, senator UNPR.

#Teodor Melescanu SIE, #viitor sef SIE, #Traian Basescu Teodor Melescanu SIE , #stiri Teodor Melescanu