Turismul din Malta, un exemplu pentru Romania

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 12:38
1565 citiri
Turismul din Malta, un exemplu pentru Romania

Ministrul de externe Teodor Baconschi a declarat joi,intr-o conferinta de presa cu omologul maltez, Tonio Borg, ca Romania poate invata din turismul Maltei,tara cu 400.000 de locuitori, ce primeste anual de trei ori mai multi turisti si pe care 70.000 de romani o vizitasera in 2008, inainte de criza, conform NewsIn.

"Cred ca in domeniul turismului, imediat ce recesiunea va ramane in urma noastra, atat romani in Malta, cat si cetateni maltezi in Romania, acesta este un canal fara indoiala cu un potential bun. Domnul ministru imi spunea ca in 2008, inainte de criza, 70.000 de romani au vizitat Malta.

Trebuie sa spunem ca la o populatie de 400.000 de locuitori, maltezii primesc 1.200.000 de turisti anual. Deci, in mod evident aveti un turism de calitate, de nisa, hoteluri de cinci stele, o gama de servicii excelenta oferite turistilor si cred ca putem si invata", a afirmat ministrul Baconschi.

El s-a declarat, de asemenea, impresionat de experienta Maltei cu scolile de limba engleza.

"Engleza este a doua limba oficiala in Malta. Malta este o destinatie turistica foarte atractiva si ati deschis peste 40 de scoli de vara private si publice pentru turisti din intreaga lume, care vor sa combine o vacanta frumoasa cu perfectionarea limbii engleze.

Mi se pare un exemplu de smart power foarte bun si cred ca si noi ne-am putea, in aceeasi logica, inspira pe viitor, pentru a completa oferta romaneasca in materie de turism", a adaugat seful diplomatiei romane.

Ministrul Baconschi a semnat, joi, cu omologul sau din Malta protocolul de cooperare intre cele doua ministere ale Afacerilor Externe, apreciind ca acesta va permite celor doua tari sa-si compare punctele de vedere intr-un mod sistematic.

"Nu ne vom limita la consultari politice, vom incerca sa ne focalizam si pe chestiunile legate de schimburile comerciale, de investitii, de dimensiunea cooperarii culturale si stiintifice. Cred ca relatia traditionala foarte buna dintre Romania si Malta poate profita de auspiciile apartenentei noastre la UE, pentru a se dezvolta si in viitor", a declarat Baconschi.

El a mentionat ca Malta este un actor regional foarte activ si in formatele de cooperare legate de Marea Mediteraneana, de spatiul mediteranean.

"Dar, bineinteles ca si in noua dinamica europeana, post Lisabona, suntem dornici sa ne sprijinim reciproc, asa cum ne vom sprijini reciproc si in politica noastra de sustinere a unor candidaturi in organizatiile internationale", a mai anuntat Baconschi.

Sustenabilitate în minerit: gestionarea responsabilă a apelor uzate
Sustenabilitate în minerit: gestionarea responsabilă a apelor uzate
Mineritul, deși esențial pentru societate, poate avea un impact semnificativ asupra mediului. Totuși, impactul său asupra mediului este considerabil, iar una dintre cele mai mari provocări cu...
Extracția dentară: când este necesară și ce presupune această procedură?
Extracția dentară: când este necesară și ce presupune această procedură?
Extracția dentară este o procedură chirurgicală care devine necesară în anumit situații, în care patologia orală nu poate fi gestionată altfel. Descoperă mai multe despre extracția...
#turism, #malta, #romania , #stiri Teodor Baconschi

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios topul de profil european
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  8. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție