"Strategia Oranj" promoveaza business-ul romanesc in Olanda

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 15:03
1250 citiri
"Strategia Oranj" promoveaza business-ul romanesc in Olanda

Prin "strategia oranj", initiativa propusa de autoritatile de la Bucuresti impreuna cu comunitatea de afaceri romano-olandeza, vor fi promovate in Olanda oportunitatile de afaceri din Romania, a declarat ministrul Teodor Baconschi, dupa o intrevedere cu ministrul olandez pentru afaceri europene, conform NewsIn.

Intr-un interviu acordat NewsIn in octombrie anul trecut, ambasadoarea van Gool spunea ca interesul investitorilor olandezi pentru Romania, in acel moment, era scazut, cu precadere din cauza crizei si a unor imprejurari mai dificile. "Acum unele companii au dificultati cu climatul de afaceri, legislatia, cumpararea pamanturilor. Dar investitorii vin in continuare si sunt inca interesati, insa trebuie sa fie implicati in proiecte majore. Micii investitori au inca probleme sa se stabileasca aici, deoarece au lichiditati pe termen scurt si nu le este usor sa investeasca mult si sa nu obtina profit decat peste un an", explica ambasadoarea Olandei.

Ea identifica si cateva sectoare de interes pentru investitorii olandezi - infrastructura, dezvoltarea aeroporturilor, managementul deseurilor, sectorul apei, industria agroalimentara. "Avem multe misiuni comerciale care vin aici, mai mult ca inainte, deci oamenii sunt interesati de Romania. Dar trebuie sa fii persistent, trebuie sa treci printr-o serie de obstacole inainte sa te stabilesti intr-adevar. Unele companii au rabdare, au timp sa astepte, altele daca trec prin doua sau trei esecuri spun ca este prea complicat si prefera sa se mute in alta parte", marturisea Tanya van Gool.

Teodor Baconschi a reamintit miercuri ca Olanda este cel mai mare investitor strain din Romania. "Am decis sa lucram pe aceasta baza economica solida si pentru promovarea strategiei oranj propusa de Romania impreuna cu comunitatea de afaceri romano-olandeza pentru ca oportunitatile de afaceri din Romania sa fie mai bine cunoscute in Olanda", a declarat seful diplomatiei romane, care a avut miercuri o intrevedere cu ministrul olandez pentru afaceri europene, Ben Knappen, aflat in vizita oficiala la Bucuresti.

Ambasadoarea Olandei in Romania, Tanya van Gool, mentiona, luna trecuta, ca sustine organizarea unei campanii de diplomatie publica in Olanda, la initiativa Ministerului roman de Externe, pentru a informa opinia publica olandeza in legatura cu "integritatea, dinamismul si oportunitatile" din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#strategia oranj, #afaceri in romania, #oportunitati afaceri, #olanda, #investitori straini , #stiri Teodor Baconschi