Romanii sunt bineveniti in SUA; 26.000 de romani au primit vize temporare in 2009

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 13:23
1754 citiri
Romanii sunt bineveniti in SUA; 26.000 de romani au primit vize temporare in 2009

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, miercuri, ca "romanii sunt bineveniti in Statele Unite", anul trecut peste 26.000 de romani primind vize temporare pentru SUA.

"As vrea sa va vorbesc pe scurt despre refuzul vizei. Asa cum am precizat, 26.000 de romani au primit vize temporare pentru SUA anul trecut, acestia reprezentand 75% dintre solicitanti. Este un procent bun, dar este adevarat ca toti cei care solicita o viza temporara indeplinesc criteriile necesare acordarii vizei", a spus Gitenstein, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca ambasada Statelor Unite doreste sa se asigure ca procesul de solicitare a vizei este unul simplu si clar.

In acest context, ambasadorul a mai spus ca sectia consulara a ambasadei a elaborat noi materiale pentru public pentru a clarifica aspectele conditiilor ce trebuie indeplinite de catre cei care solicita o viza temporara.

Gitenstein a amintit ca exista o noua procedura de solicitare a vizei prin centrul consular on-line de solicitare a vizei, un sistem care poate fi accesat prin sistemul paginii de internet a ambasadei SUA si care gazduieste noul formular de solicitare a vizei.

"Noul formular electronic concentreaza toate formularele folosite anterior intr-unul singur. Odata completat formularul, este trimis direct Ambasadei spre procesare", a adaugat Gitenstein, mentionand ca, in opinia sa, noul instrument va simplica procesul de solicitare a vizei.

Mark Gitenstein a facut aceste declaratii la evenimentul de lansare a unei campanii comune pentru informarea cetatenilor romani care doresc sa obtina o viza temporara pentru a vizita Statele Unite. Evenimentul a avut loc la sediul MAE, cu participarea ministrului Teodor Baconschi.

#viza temporara, # conditii, # sua, # cerinte , #stiri Teodor Baconschi