Numarul maxim de posturi in MAE scade cu 440

Marti, 03 August 2010, ora 14:21
1301 citiri
Numarul maxim de posturi in MAE scade cu 440

Numarul maxim de posturi din MAE a scazut cu 440, dintre care 69 de posturi au fost reduse din Centrala, iar 371 din serviciul exterior, potrivit modificarilor aduse Hotararii de Guvern 100/2004 si publicate in Monitorul Oficial, potrivit Mediafax. 

Potrivit modificarilor aduse articolului 9, alineatul 3, "numarul maxim de posturi in MAE este de 2059, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului, dintre care 742 in Centrala MAE, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului".

Anterior modificarii, articolul 9, alineatul 3 prevedea ca "numarul maxim de posturi in MAE este de 2.499, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului, din care 811 in Centrala MAE, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului".

Asadar, numarul maxim de posturi in MAE se reduce cu 440, dintre care 69 in Centrala.

De asemenea, este modificat articolul 12 din Hotararea de Guvern, astfel incat numarul maxim de posturi pentru serviciul exterior este redus cu 371, de la 1688 la 1317. Modificarile prevad de asemenea reducerea numarului de portofolii de secretari de stat la trei.

Astfel, potrivit modificarilor aduse articolului 5(1), "ministrul afacerilor externe este ajutat in activitatea sa de trei secretari de stat, de Agentul guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului si de comisarul general pentru expozitii mondiale, numiti in conditiile legii".

Actul normativ mai prevede ca incadrarea in numarul maxim de posturi prevazut, precum si incetarea raporturilor de munca in cazul personalului Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a reorganizarii prin reducerea numarului de posturi se realizeaza in termenele si conform procedurii reglementate de dispozitiile legale in vigoare.

Ministrul Teodor Baconschi declara, intr-o conferinta de presa din 9 iulie, ca numarul secretarilor de stat va fi redus la trei.

Astfel, unul dintre portofoliile secretarilor de stat va fi dedicat afacerilor europene.

Un altul se va numi, potrivit lui Baconschi, afaceri globale si va include organizatiile internationale si "bilateralul non-european".

Al treilea portofoliu va fi dedicat dezvoltarii relatiilor interinstitutionale si relatiilor cu Parlamentul.

"Zeci de ore lunar sunt petrecute de catre reprezentantii ministerului in comisiile parlamentare de politica externa unde dialogul este foarte sustinut", a explicat atunci ministrul. 

#posturi, # mae, # reduceri , #stiri Teodor Baconschi