Ministrul Baconschi s-a intalnit cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:51
1162 citiri
Ministrul Baconschi s-a intalnit cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a avut marti o intalnire de lucru cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, informeaza MAE, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Tema principala de discutie a fost lansarea unui parteneriat de substanta intre MAE si mediul privat, prin intensificarea si recalibrarea dialogului Ministerului de Externe cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania, ca premise ale unei cooperari mai stranse, mai dinamice si mai bine structurate.

Potrivit MAE, la intalnire au participat reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor, ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, ai Asociatiei Nationale a Importatorilor si Exportatorilor din Romania, ai Consiliului Investitorilor Straini, ai Camerei de Comert britanico-romane, ai Camerei de Comert americane in Romania AmCham si ai Camerei de Comert italo-romane Unimpresa.

Ministrul de Externe a convenit impreuna cu interlocutorii sai constituirea unei platforme de interactiune si de dialog regulat, prin intermediul careia investitorii straini din Romania sau reprezentantii mediului de afaceri romanesc, cu interes pentru dezvoltarea spre pietele externe, sa poata beneficia de expertiza si sprijinul MAE, in zona sa de competenta institutionala.

Sustinerea poate fi realizata inclusiv prin intermediul retelei externe a misiunilor diplomatice sau prin facilitarea dialogului inter-institutional, apreciaza MAE.

Pe fondul reducerii cererii interne si de pe piata europeana, firmele romanesti pot fi atrase de oportunitatile pe care le ofera pietele extra-comunitare si, totodata, sprijinite sa utilizeze mai intens parghiile oferite de UE pentru consolidarea relatiilor deja existente sau reluarea unor relatii de afaceri traditionale ale Romaniei si in alte zone de interes, mai arata MAE. 

#baconschi, # mediu, # afaceri , #stiri Teodor Baconschi