Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MAE a atras 99% din fondurile UE alocate pentru Schengen

MAE a atras 99% din fondurile UE alocate pentru Schengen

Ministrul Teodor Baconschi a declarat ca MAE a atras 99% din fondurile UE alocate pentru Schengen si ca Romania isi reduce marja de negociere daca le da "partenerilor europeni oarecum sceptici" privind calificarea pentru Schengen sentimentul ca tara traieste sau moare in functie de 1 aprilie 2011, relateaza Mediafax.

Intrebat in legatura cu faptul ca CE a cerut PE retragerea a peste 27 de milioane de euro alocati Romaniei si Bulgariei pentru Schengen, ministrul a subliniat ca "MAE incheie in decembrie ultimele contracte si 99% din bani au fost extrasi din facilitatea Schengen".

Ministrul a adaugat ca MAE "functioneaza categoric" pe calendarul de aderare la Spatiul Schengen in martie 2011.

"Categoric, pe acest calendar functionam si facem tot ce depinde de noi. Ar trebui insa sa ne dam seama ca este o tema nationala, transpartinica, unde fiecare actor are o parte de responsabilitate si unde ar trebui sa lucram impreuna", a spus Baconschi.

Ministrul a adaugat ca inclusiv mass-media are un rol major in eforturile privind aderarea la Schengen.

"Si sa nu privim 31 martie (2011 - n.r.) ca pe sfarsitul lumii. Ne reducem marja de negociere daca le dam partenerilor europeni oarecum sceptici cu privire la calificarea noastra pentru Schengen sentimentul ca traim sau murim in functie de 1 aprilie (2011 - n.r.). 1 aprilie e o data ca oricare alta", a spus ministrul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1010 ori
Citeste mai multe despremae fonduri ue schengen