Europarlamentari olandezi: Oprirea tirurilor cu flori este santaj

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 19:20
1881 citiri
Europarlamentari olandezi: Oprirea tirurilor cu flori este santaj

Oprirea camioanelor cu flori, seminte si bulbi olandezi la granita Romaniei cu Ungaria este santaj, considera membrii crestin-democrati olandezi din Parlamentul European, conform NewsIn.

Crestin-democratii olandezi (CDA) fac parte din PPE, grupul politic din Parlamentul European la care sunt afiliate si PDL si UDMR.

Potrivit DutchNews.pl, interdictia pentru importurile de plante din Olanda a fost impusa in acest weekend. Romania sustine ca a identificat o bacterie periculoasa pe flori si bulbi. "Nici vorba de prezenta vreunei bacterii!", a declarat pentru agentia ANP un purtator de cuvant al unei companii din domeniu. Potrivit ANP, exporturile de bulbi din Olanda catre Romania au ajuns anul trecut la aproape 700.000 de euro.

Parlamentarii CDA spun ca momentul pentru aceste controale si suspiciuni este suspect. Saptamana trecuta, ministrul pentru imigratie, Gerd Leers, a anuntat ca Olanda se va opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, pentru ca niciuna dintre cele doua tari nu a depus suficiente eforturi pentru a combate coruptia.

Chestiunea va fi discutata joi, la Bruxelles, in Consiliul pentru justitie si afaceri interne.

Presa olandeza aminteste si o declaratie a ministrului roman de externe, Teodor Baconschi, potrivit caruia pozitia Olandei in privinta Schengen arata ca guvernul de la Haga este "luat ostatic de extrema-dreapta".

#olanda, #flori olanda, #seminte olanda, #bulbi olanda, #import flori olanda interzis, #shengen, #santaj , #stiri Teodor Baconschi