Baconschi vrea sa aduca investitorii francezi in Romania

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 22:33
990 citiri
Baconschi vrea sa aduca investitorii francezi in Romania

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care va face, marti si miercuri, o vizita oficiala la Paris a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca autoritatile romane doresc sa dezvolte pe cat se poate prezenta investitionala franceza in Romania, informeaza Mediafax.

"Vrem sa dezvoltam pe cat se poate prezenta investitionala franceza in Romania. Nu decide Guvernul. Suntem intr-o economie libera, intr-o piata libera, cu o economie larg privatizata deci nu putem decat sa indicam niste idei", a spus acesta.

Intrebat daca subiectul construirii de noi reactoare la centrala de la Cernavoda au constituit o miza in disputa cu Franta, ministrul a tinut sa precizeze ca nu se poate vorbi despore o disputa.

"Nu as numi ceea ce se intampla acum o disputa. Pur si simplu Franta are o alta viziune decat noi in ceea ce priveste chestiunea Schengen. Noi am spus ca suntem pregatiti, grupul Sch-eval a adoptat raportul despre Romania, asteptam un aviz favorabil al Parlamentului European si avem o majoritate de state membre care spun ca pur si simplu aceleasi reguli trebuie aplicate si Romaniei", a explicat el.

Referindu-se apoi la reactoarele de la Cernavoda, ministrul a spus ca este "o posibilitate deschisa si extinderea programului nuclear acolo sau in alt sit cu tehnologie europeana, posibil franceza sau cu alta".

"Este un subiect pe agenda, dar am constatat ca deocamdata Guvernul Romaniei nu a luat o decizie in acest sens pentru ca probabil au lipsit resursele pentru continuarea programului", a adaugat el.

Ministrul a spus ca in intalnirile pe care le va avea la Paris va trece in revista toate subiectele bilaterale si cele regionale - R.Moldova, deficitele publice, PAC, Pactul de stabilitate. "Slava Domnului, sunt suficiente subiecte pe masa", a conchis ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#centrala de la cernavoda, #centrala ucleara, #investitii franceze, #spatiul schengen , #stiri Teodor Baconschi