Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Baconschi s-a intalnit cu reprezentantii companiilor americane din Romania

Baconschi s-a intalnit cu reprezentantii companiilor americane din Romania


Ministrul de externe Teodor Baconschi a participat, vineri, la o intalnire cu reprezentanti ai companiilor americane prezente in Romania, organizata de Camera de Comert Americana din Romania (AmCham) la sediul sau, informeaza MAE.

Reuniunea a avut loc in contextul adoptarii, in septembrie, a Declaratiei Comune Romania-SUA privind Parteneriatul Strategic pentru secolul 21, cu prilejul vizitei la Washington a presedintelui Romaniei (13 septembrie 2011).

Seful diplomatiei romane a reiterat importanta acestui Parteneriat, concentrandu-se asupra dimensiunii sale economice si a cooperarii cu mediul de afaceri, unde AmCham are un rol aparte.

Reprezentantii AmCham si ai companiilor americane prezente s-au aratat interesati, in special, de identificarea unor modalitati concrete de consolidare a dialogului si cooperarii cu autoritatile romane, inclusiv prin constituirea unor parteneriate public-privat.

S-a convenit, de asemenea, de principiu, lansarea unui efort comun pentru organizarea unor campanii de promovare a potentialului deosebit pentru investitii al pietei romanesti, precum si a companiilor din Romania pe teritoriul SUA.

Declaratia comuna de Parteneriat Strategic dintre Romania si Statele Unite, adoptata cu prilejul vizitei presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in SUA, la 13 septembrie 2011, a deschis noi oportunitati pentru consolidarea relatiilor economice bilaterale.

Consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic este mentionata explicit, in cuprinsul documentului, ca zona de interes prioritar pentru cooperarea bilaterala viitoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 640 ori