Baconschi: Nu exista motive pentru demisia mea

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 12:17
1356 citiri
Baconschi: Nu exista motive pentru demisia mea

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, ca nu exista motive sa demisioneze din functie, avand in vedere ca MAE si-a facut temele pentru aderarea la spatiul Schengen, conform Mediafax.

El a precizat, la Antena 3, ca intr-un Guvern seful Cabinetului poate cere demisia unui ministru, dar ca nu este cazul sa fie ceruta demisia sa.

Baconschi a sustinut ca nu exista motive pentru a demisiona din functie, intrucat in cadrul procesului de aderare la spatiul Schengen toate ministerele de linie au avut stabilite obiective, iar MAE si-a facut temele.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri seara, la TVR1, raspunzand unei intrebari, ca este dispus sa demisioneze daca premierul Emil Boc ii va cere acest lucru, daca este vinovat pentru un eventual esec al aderarii Romaniei la Schengen.

"Daca prim-ministrul imi cere acest lucru, demisionez fara niciun fel de problema, daca eu sunt considerat vinovat pentru problemele legate de MCV si acum de Schengen", a spus Baconschi.

El a mai spus ca a gestionat, ca ministru, problemele legate de implementarea aquis-ului Schengen.

"Deci, nu am, ca minister, nicio legatura cu MCV (...), exista o coresponsabilitate a intregii societati romanesti fata de intarzierea termenului de acces la Schengen", a mai spus Baconschi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#baconschi, #mae, #demisie, #ministru externe, #schengen , #stiri Teodor Baconschi