Baconschi: Italia nu poate renunta la forta de munca provenind din Romania

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 09:26
1654 citiri
Baconschi: Italia nu poate renunta la forta de munca provenind din Romania

Ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, declara, intr-un interviu publicat de site-ul agentiei italiene APcom, ca Italia nu poate renunta la forta de munca provenind din Romania, informeaza Mediafax.

Intre Italia si Romania nu se poate vorbi de "o problema a imigratiei in sensul clasic al termenului, asa cum se intelegea in urma cu un secol, pe vremea cand chiar si multi italieni traversau lumea in cautarea unei vieti mai bune", pentru ca in momentul de fata Italia "nu poate renunta" la comunitatea romanilor, afirma Teodor Baconschi, care efectueaza marti si miercuri o vizita la Roma.

Trebuie sa se vorbeasca "fie de o problema de tip economic, fie de o situatie care tine de actuala mobilitate in spatiul Uniunii Europene.

O perspectiva care, pe termen mediu, va permite ca relatiile intre Romania si Italia sa devina din ce in ce mai bune", subliniaza ministrul roman de Externe.

Este o situatie favorabila ambelor parti, "pentru ca, daca nu ar fi fost nevoie de forta de lucru a romanilor in Italia, concetatenii nostri nu si-ar fi gasit locul in aceasta tara, contribuind astfel la prosperitatea Italiei, la PIB-ul tarii, si operand in domenii utile pentru comunitate, cum ar fi spre exemplu oferind asistenta varstnicilor italieni.

Nu cred ca Italia poate renunta la comunitatea romanilor", apreciaza Teodor Baconschi.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, face, marti si miercuri, o vizita oficiala in Italia si la Sfantul Scaun, la invitatia omologilor sai, Franco Frattini, ministrul italian al Afacerilor Externe, respectiv Dominique Mamberti, secretar pentru raporturile cu statele, informeaza MAE roman.

#italia locuri de munca romani forta munca , #stiri Teodor Baconschi