Baconschi: Invitam investitorii chinezi in Romania

Joi, 29 Iulie 2010, ora 10:40
1290 citiri
Baconschi: Invitam investitorii chinezi in Romania

Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a declarat joi, la Ziua Nationala a Romaniei la Expo 2010 Shanghai, ca asteapta "cat mai multi turi?ti chinezi in Romania" si, totodata, a invitat investitorii din China sa contruiasca autostrazi si hidrocentrale in Romania, potrivit NewsIn.

"Pavilionul Romaniei la Shanghai este o invitatie adresata investitorilor chinezi. Romania se pregateste sa isi modernizeze hidrocentralele sau sa construiasca altele noi, iar companiile chineze sunt binevenite sa participe la licitatii. Vrem sa construim sosele si autostrazi, sau facilitati industriale, expertiza sau capitalul chinez sunt, la randul lor binevenite", a declarat Teodor Baconschi.

China se afla "doar" pe locul 17 intre investitorii straini in Romania, insa ministrul de afaceri externe al Romaniei considera ca "exista infinit mai mult potential".

De asemenea, Baconschi a mai spus ca Romania are una dintre cele mai putin poluate suprafete agricole din Europa si ca tara noastra intentioneaza sa o pastreze astfel.

"Romania are deci vocatia de a deveni unul din principalii exportatori de produse agricole biologice.

Cel mai important mesaj lansat in China este acesta: Romania doreste si are resurse pentru intensificarea schimburilor economice, culturale, academice. Avem marfuri chinezesti in Romania, dar ne dorim mai multi investitori, mai multi turisti, mai multi studenti chinezi", a afirmat Baconschi.

Ministrul de externe considera, totodata, ca, in ciuda crizei economice, "Romania are ambitia, talentul, tehnologia si viziunea de a construi o vitrina credibila in China".

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#baconschi, #investitori, #romania, #chinezi , #stiri Teodor Baconschi