Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Baconschi: Afaceristii turci sa preia companiile neprivatizate

Baconschi: Afaceristii turci sa preia companiile neprivatizate


Ministrul de externe Teodor Baconschi le-a vorbit joi oamenilor de afaceri turci despre procesele de privatizare din Romania si i-a invitat sa colaboreze cu parteneri romani la proiecte cu finantare europeana, in contextul in care Romania face eforturi pentru a creste rata de absorbtie.

Teodor Baconschi a avut, joi, o intrevedere cu Omer Susli, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD), care a fost insotit de un grup de oameni de afaceri turci din cadrul TIAD, reprezentanti ai unor importante firme turcesti (Credit Europe Bank, Garanti Bank, Kanal D). La intrevedere a participat si Omur Solendil, ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti.

Turcia, cel mai mare partener comercial al Romaniei din afara UE

Turcia este primul partener comercial al Romaniei din afara UE si din cadrul statelor membre OCEMN si al 5-lea partener in cadrul schimburilor internationale totale ale Romaniei. Totodata, Turcia este al 4-lea partener la export si al 9-lea la import al Romaniei. La 30.11.2011, valoarea schimburilor comerciale romano-turce a fost de 4.3 mld. EURO.

La 30 septembrie 2011 erau inregistrate in Romania 12388 societati comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 384,1 milioane euro (552,8 milioane dolari).

Dupa valoarea capitalului social, Turcia ocupa locul 16 in clasamentul pe tari de rezidenta a investitorilor in societati comerciale cu participare straina, in perioada 1991 - sept. 2011 si locul 3 in clasamentul pe tari de rezidenta, dupa numarul de societati inregistrate in Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1874 ori