LG renunță la producția de televizoare OLED rulabile

Marti, 21 Mai 2024, ora 23:41
232 citiri
LG renunță la producția de televizoare OLED rulabile
FOTO: LG

În ultimii ani, LG a impresionat piața cu modelul Signature OLED R, singurul televizor rulabil disponibil. Cu toate acestea, unul dintre motivele pentru care aceste televizoare sunt rare și puțin discutate este prețul lor exorbitant.

Pentru un astfel de televizor, cu o diagonală de 65 de inci, prețul este de 100.000 de dolari americani. Acest cost ridicat i-a descurajat chiar și pe cei care și-ar permite un astfel de lux, determinând LG să oprească producția acestui model.

LG este recunoscută pentru televizoarele sale OLED de înaltă calitate și pentru variantele de lux ale acestora. La CES 2024, compania a prezentat modelele OLED T, care sunt transparente. Cu toate acestea, aceste modele nu au primit încă un preț sau o dată clară de lansare. Având în vedere cât de rapid a renunțat LG la televizoarele rulabile, este posibil ca și modelele transparente să aibă o viață scurtă pe piață.

LG retrage alte produse din producție

Primul model rulabil de la LG a fost prezentat la CES 2018, dar a ajuns pe piață abia în 2021. În doar trei ani, aceste televizoare au demonstrat că nu există o cerere semnificativă pentru astfel de produse, cel puțin nu la prețurile cerute. Un motiv pentru prețul ridicat este cantitatea redusă în care au fost produse aceste ecrane și complexitatea sistemului de rulare.

La CES 2024, au fost prezentate și televizoare pliabile, realizate din panouri micro-LED, cu prețuri și mai mari. Producătorii C-SEED cer prețuri de până la 300.000 de dolari pentru modelele lor pliabile, care sunt realizate pe comandă pentru fiecare client în parte. În schimb, LG producea o serie limitată pentru vânzare prin canale retail obișnuite.

Televizoarele rulabile nu sunt singurele produse de acest gen la care LG a renunțat rapid. Cu câteva luni înainte de a anunța retragerea din piața de smartphone-uri, LG a prezentat un model de smartphone rulabil. Acesta nu a mai ajuns pe piață, deși au apărut clipuri cu prototipuri pe internet. Conform Chosun, LG a mutat deja producția altor produse pe liniile unde se construiau panouri și televizoare rulabile.

...citeste mai departe despre "LG renunță la producția de televizoare OLED rulabile" pe Ziare.com

Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Liderul clasamentului brandurilor trece de o bornă astronomică. O tehnologie de ultimă generație propulsează o nouă marcă în top 10
Compania de tehnologie Apple Inc are cel mai valoros brand din lume și primul care este evaluat la peste 1.000 de miliarde de dolari, potrivit unul clasament realizat de o firmă britanică de...
#televizor, #smart tv, #tehnologie , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  3. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  4. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  5. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose