Viitorul este aici! TCL prezintă primul prototip funcțional de smartphone tri-fold

Marti, 21 Mai 2024, ora 06:44
172 citiri
Viitorul este aici! TCL prezintă primul prototip funcțional de smartphone tri-fold
FOTO: GSMArena

TCL CSOT (TCL China Star Optoelectronics Technology) a dezvăluit un prototip funcțional de smartphone tri-fold, marcând un progres semnificativ în domeniul ecranelor pliabile. Acest dispozitiv ar putea concura în viitor cu Galaxy Z Fold, oferind o nouă perspectivă asupra designului smartphone-urilor.

Prototipul TCL utilizează un mecanism cu două balamale și un ecran pliabil de 7.85 inch, care se pliază în direcții diferite, similar unui ziar. Ecranul dezvoltat de TCL-CSOT poate folosi trei tipuri de balamale: DragonHinge (pliere spre interior), ButterflyHinge (pliere în forma literei Z) și Free-Type. Modelul prezentat la expoziția din San Jose, SUA, permite plierea în configurații Z sau G, grație balamalei Free-Type.

Spre deosebire de telefoanele cu o singură balama, cum ar fi Galaxy Fold, dispozitivele tri-fold oferă un ecran mai mare și cu o formă mai puțin pătrată. Astfel, rata de aspect de 16:10 permite vizionarea optimă a clipurilor video, fără marginile negre deranjante de sus și jos.

Posibila lansare comercială

Nu este clar dacă TCL are clienți pentru noul ecran tri-fold, dar există speculații că Huawei sau Honor ar putea fi primele companii care să testeze piața cu acest produs inovator. Zvonurile sugerează că Huawei ar pregăti un telefon pliabil cu ecran de 10 inch în modul extins.

Când este pliat, prototipul TCL oferă un ecran de aproximativ 6.5 inch, cu un raport de aspect de 21:9. În modul extins, ecranul ajunge la o rezoluție 3K, cu o densitate de 420 ppi. Tehnologia LTPO permite ajustarea dinamică a ratei de împrospătare a imaginii între 1Hz și 120Hz, contribuind la economisirea energiei, un aspect crucial pentru dispozitivele cu spațiu limitat pentru baterie.

...citeste mai departe despre "Viitorul este aici! TCL prezintă primul prototip funcțional de smartphone tri-fold" pe Ziare.com

#Telefon pliabil, #ecran, #inovatie , #Stiri Internet