3 motive pentru care nu ar trebui să îți încarci niciodată telefonul la aeroport. Pericolul imens la care te expui: "Pot fi folosite pentru furt de identitate sau vândute pe dark web"

Duminica, 31 Martie 2024, ora 03:30
0 citiri
3 motive pentru care nu ar trebui să îți încarci niciodată telefonul la aeroport. Pericolul imens la care te expui: "Pot fi folosite pentru furt de identitate sau vândute pe dark web"
Telefon pus la încărcat FOTO Pixabay

Un expert în securitate avertizează călătorii asupra pericolelor ascunse ale încărcării telefoanelor la aeroport.

După ore întregi petrecute în avion, mulți oameni ajung cu bateria telefonului pe terminate și se îndreaptă spre stațiile de încărcare USB convenabile odată ce ajung la terminalul lor.

Cu toate acestea, în timp ce aceste stații convenabile par a fi soluția ideală, mulți călători au fost prinși cu garda jos, deoarece hackerii au găsit modalități de a le încărca cu viruși.

Jae Ro, de la producătorul de adaptoare pentru prize SIGNAL + POWER, a explicat cele trei motive pentru care nu ar trebui să faci asta niciodată.

Risc de malware

Potrivit lui Jae, primul motiv pentru care nu ar trebui să îți încarci niciodată telefonul la aeroport este pentru că 'conveniența vine la pachet cu un imens pericol de securitate'.

El a explicat: 'Aceste porturi pot fi manipulate pentru a instala software rău intenționat (malware) pe dispozitivul tău.

'Acest malware poate sta la pândă fără a fi detectat, furând în liniște informații sensibile, cum ar fi parolele și detaliile bancare.'

Anul trecut, serviciul de informații și securitate al Statelor Unite a transmis un mesaj prin contul său oficial de Twitter din Denver. Acesta afirma: 'Evitați să utilizați stațiile de încărcare gratuite din aeroporturi, hoteluri sau centre comerciale. Hackerii au găsit modalități de a folosi porturile USB publice pentru a introduce malware și software de monitorizare pe dispozitive.'

"Juice jacking"

În continuare, expertul a avertizat asupra unei tehnici numite 'juice jacking'.

Acesta este un proces prin care malware-ul poate fi instalat printr-un port USB corupt, blocând dispozitivul sau exportând toate datele și parolele tale direct către autorul furtului.

Funcționează deoarece, în ceea ce privește smartphone-urile, alimentarea și fluxul de date trec prin același cablu.

Jae a spus: 'Odată infectat, telefonul tău devine vulnerabil nu doar la aeroport, ci și oriunde îl iei cu tine.'

Expunere accidentală a datelor

În cele din urmă, încărcarea dispozitivului mobil la aeroport poate duce la expunerea accidentală a datelor.

Chiar dacă stația de încărcare nu a fost compromisă, totuși ai putea fi expus la riscuri.

Expertul a dezvăluit: 'Stațiile de încărcare pot transfera atât date, cât și energie.

'În timp ce telefoanele îi îndeamnă pe utilizatori să aleagă între modurile "Doar încărcare" și "Transfer fișiere", această protecție este adesea evitată cu stațiile de încărcare.

'Ca rezultat, dispozitivul tău ar putea fi vulnerabil la interceptarea sau exploatarea datelor. Aceste date furate pot fi ulterior folosite pentru furt de identitate sau vândute pe dark web.'

Pe lângă emiterea avertismentului, Jae a împărtășit și câteva sfaturi despre cum poți încărca în siguranță telefonul la aeroport în cazul în care te afli într-o situație în care ai nevoie.

Primul sfat este să investești într-un încărcător portabil, astfel încât să nu depinzi de stațiile publice de încărcare, scrie Dailymail.

În al doilea rând, folosește doar propriul încărcător personal sau împrumută unul de la cineva de încredere - prizele de perete sunt de asemenea mai bune decât porturile USB.

El a adăugat: 'Dacă trebuie să folosești o stație publică, dezactivează transferul de date pe telefon înainte de a-l conecta. Acest lucru garantează că prin cablu circulă doar energie.

'Mai poți lua în considerare și cablurile "Data Blocker" - Un data blocker USB împiedică transferul de date între dispozitivul tău și stația de încărcare, permițând doar transferul de energie.'

...citeste mai departe despre "3 motive pentru care nu ar trebui să îți încarci niciodată telefonul la aeroport. Pericolul imens la care te expui: "Pot fi folosite pentru furt de identitate sau vândute pe dark web"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefon mobil, #incarcare, #aeroport, #riscuri, #Securitate , #Stiri Internet