Elon Musk, unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei, a exclus posibilitatea de a cumpăra TikTok, în ciuda speculațiilor din jurul acestei tranzacții. Deși achiziția unei alte rețele de socializare ar putea părea un pas firesc după ce a cumpărat Twitter (transformat în X), Musk afirmă că preferă să construiască de la zero companii, nu să achiziționeze altele deja existente.
De ce Musk nu este interesat de TikTok
În cadrul unui interviu susținut la WELT Economic Summit, Musk a spus că nu folosește activ TikTok și nu este familiarizat cu platforma. De asemenea, deși este curios în privința algoritmului care a contribuit la succesul rețelei, acesta nu consideră că ar putea să-l integreze în afacerile sale actuale.
Musk a recunoscut că achiziția Twitter a fost o excepție în cariera sa și că, în general, preferă să-și concentreze atenția pe dezvoltarea companiilor proprii precum Tesla, SpaceX sau Neuralink.
Cu Musk în afara listei, alți miliardari și companii mari sunt încă în cursă pentru achiziția operațiunilor americane ale TikTok. Printre aceștia se numără Larry Ellison (fondator Oracle), Kevin O’Leary (Shark Tank), Microsoft și chiar Mark Zuckerberg, care, deși nu a făcut declarații publice, a integrat funcții similare TikTok în Facebook și Instagram.
De asemenea, YouTuber-ul MrBeast, cunoscut pentru afacerile sale de succes, ar putea fi o surpriză în această cursă. Tranzacția este estimată să depășească 20 de miliarde de dolari.
ByteDance, compania-mamă a TikTok, nu este entuziasmată de ideea vânzării operațiunilor din SUA. Totuși, administrația americană, condusă de Donald Trump, a impus un termen-limită: dacă TikTok nu este vândut unei companii americane până pe 5 aprilie, rețeaua va fi interzisă în Statele Unite.
Trump a semnat deja un ordin executiv care permite înființarea unui fond suveran de investiții, prin care statul american ar putea achiziționa o parte din TikTok.
Elon Musk este deja implicat în multiple proiecte majore, inclusiv conducerea DOGE (Department of Government Efficiency), o instituție creată pentru reducerea cheltuielilor guvernamentale. Musk a închis deja USAID, o organizație care finanța programe naționale și internaționale, și plănuiește să reducă birocrația din instituțiile publice.
...citeste mai departe despre "Elon Musk spune „nu” achiziției TikTok. Cine sunt ceilalți miliardari interesați de rețeaua socială chineză" pe Ziare.com