Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVA la incasare: Cand poti deduce TVA chiar daca nu ti-ai platit furnizorii

TVA la incasare: Cand poti deduce TVA chiar daca nu ti-ai platit furnizorii


In sistemul TVA la incasare, contribuabilii isi pot deduce taxa pe valoarea adaugata din facturile de achizitii numai in momentul in care isi vor plati furnizorii. Totusi, Codul fiscal reglementeaza anumite operatiuni pentru care deducerea TVA este permisa contribuabililor, chiar daca acestia nu si-au platit furnizorii.

Potrivit reglementarilor fiscale, contribuabilii care aplica sistemul TVA la incasare au obligatia sa deduca taxa pe valoarea adaugata din facturile de achizitii numai in momentul in care isi vor plati furnizorii, indiferent daca furnizorii sunt sau nu in sistemul TVA la incasare.

Deducerea se face prin declararea taxei pe valoarea adaugata ca TVA deductibil in decontul de TVA aferent perioadei fiscale in care se face plata partiala sau totala a facturii de achizitie.

Cititi mai multe despre TVA la incasare: Situatiiile in care deducerea TVA este permisa contribuabililor din sistem, chiar daca nu si-au platit furnizorii pe Avocatnet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3734 ori