TVA in morarit si panificatie s-ar putea reduce din toamna

Marti, 10 Iulie 2012, ora 17:30
2014 citiri
TVA in morarit si panificatie s-ar putea reduce din toamna

Ministerul Agriculturii intentioneaza sa aplice un nivel redus al Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) in morarit si panificatie din septembrie sau octombrie, desi aceasta masura depinde de negocierile cu Ministerul Finantelor si cu Fondul Monetar International.

"Am depus un set de masuri la Ministerul Finantelor pentru reducerea evaziunii fiscale in agricultura si acum asteptam negocierile care or sa aiba loc atat la MFP cat si cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala, ca sa vedem exact unde suntem. Ne dorim ca TVA sa fie diminuata in cazul produselor de panificatie cat mai repede, in septembrie sau octombrie, urmand ca din 2013 sa se aplice si pentru celelalte produse alimentare", a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.

Una dintre masurile de reducere a evaziunii fiscale in agricultura a fost si taxarea inversa la cereale, masura introdusa in iunie 2011, care insa va fi valabila numai pana la 31 mai 2013.

"Deocamdata este valabila taxarea inversa la cereale pentru reducerea evaziunii, dar care va expira la 31 mai 2013 si noi avem obligatia fata de Comisia Europeana sa punem ceva in loc, una dintre solutii fiind reducerea TVA pe tot lantul, respectiv pe grau, faina si paine si sa analizam si la celelalte produse alimentare", a precizat presedintele Organizatiei Interprofesionale "Cereale si Produse Derivate", Aurel Popescu.

Reprezentantii Organizatiei Interprofesionale 'Cereale si Produse Derivate' s-au intalnit marti cu reprezentantii MADR pentru o analiza pe piata graului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere TVA morarit, #reducere TVA panificatie, #reducere TVA agricultura , #TVA