Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

TVA in Europa: De la 0 la 23% pentru acelasi produs

TVA in Europa: De la 0 la 23% pentru acelasi produs


Aplicarea taxei pe valoare adaugata in tarile Uniunii Europene variaza considerabil pentru aceleasi produse. In UE, cea mai mare cota standard de TVA (27%) este in Ungaria, iar cea mai mica (15%) in Luxemburg.

Cele mai multe state membre au solicitat aplicarea unei cote reduse de TVA pentru produse alimentare; acestea se aplica insa selectiv, vizand doar anumite alimente.

Pentru un pachet de bomboane, cel mai mic TVA aplica Spania (4%), Belgia (6%), Olanda (6%) si Germania (7%), iar cel mai mare Ungaria, care foloseste cota standard de 27%. Cota standard este aplicata pentru acest produs si in Danemarca (25%), Croatia (25%), Romania (24%), Irlanda (25%) si Bulgaria (20%).

La bauturile racoritoare, Franta aplica cel mai redus TVA, de 5,5%, fiind urmata de Belgia si Olanda (cu cate 6%). Romania, Bulgaria, Polonia (23%), Croatia, Ungaria, Danemarca, Portugalia (23%) si Irlanda aplica in acest caz cota standard.

Citeste mai multe despre TVA in Europa: De la 0 la 23% pentru acelasi produs pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2176 ori