Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Regimul special de TVA: Cum se vor inregistra si vor declara taxa contribuabilii

Regimul special de TVA: Cum se vor inregistra si vor declara taxa contribuabilii


Regimul special de TVA pentru anumite servicii a fost extins din 1 ianuarie 2015 si asupra altor tipuri de servicii. Avand in vedere acest lucru, au fost aprobate printr-un ordin al ANAF regulile de inregistrare si declarare a TVA pentru contribuabilii care vor aplica din acest an sistemul special de TVA.

Fiscul a lansat in noiembrie 2014, in dezbatere publica pe pagina sa de internet, un proiect de ordin pentru aprobarea procedurii de inregistrare a contribuabililor care aplica regimul special de TVA, precum si pentru declararea TVA.

Acest document a fost publicat in forma Ordinului ANAF nr. 4023/2014, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 963 din 30 decembrie 2014 si a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015.

Procedura aprobata prin acest ordin se aplica persoanelor impozabile care opteaza sa utilizeze regimul special de TVA pentru toate serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune catre persoane impozabile care sunt stabilite, au domiciliul stabil sau resedinta obisnuita in Uniunea Europeana, regim denumit non-UE.

Citeste mai multe despre Regimul special de TVA pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1342 ori