Rambursarea TVA a devenit singura sursa de finantare pentru companii

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:07
2141 citiri
Rambursarea TVA a devenit singura sursa de finantare pentru companii

Rambursarea TVA poate dura chiar si 12 luni, cu toate ca termenul legal este de 45 de zile, a spus Daniel Anghel, partener la PricewaterhouseCoopers, adaugand ca, in conditiile in care bancile nu mai acorda credite,  este singura sursa de finantare pentru companii.

In conditiile in care si creditarea a devenit foarte greoaie, rambursarea de TVA este singura sursa de finantare pentru companii", a spus Anghel. "Aceasta reprezinta o sursa foarte importanta de lichiditate pentru companii, insa, in ultima perioada, a devenit greoaie.

El a subliniat ca termenul legal de recuperare a banilor este de 45 de zile, insa acesta nu este respectat, pentru ca se poate ajunge la 6-9 sau chiar 12 luni. "Exista intarzieri nejustificate, iar dosarul de rambursare, odata aprobat, este supus unor obstacole. Desi el a ajuns in trezorerie, plata poate sa intarzie la nesfarsit"

Rambursarile TVA sunt blocate pentru ca nu sunt bani la buget si ar fi momentul ca firmele sa ceara dobanzi pentru intarzieri", a completat reprezentantul PricewaterhouseCoopers.

Surse din ANAF au declarat, pentru NewsIn, ca TVA de rambursat a ajuns la 4 miliarde lei, iar pentru mai mult de jumatate din suma termenul de solutionare este depasit.

#creditare, #dobanzi, #intarzieri, #plati, #reducere, #tva , #TVA