Rambursarea TVA a devenit singura sursa de finantare pentru companii

Joi, 26 Februarie 2009, ora 15:07
2145 citiri
Rambursarea TVA a devenit singura sursa de finantare pentru companii

Rambursarea TVA poate dura chiar si 12 luni, cu toate ca termenul legal este de 45 de zile, a spus Daniel Anghel, partener la PricewaterhouseCoopers, adaugand ca, in conditiile in care bancile nu mai acorda credite,  este singura sursa de finantare pentru companii.

In conditiile in care si creditarea a devenit foarte greoaie, rambursarea de TVA este singura sursa de finantare pentru companii", a spus Anghel. "Aceasta reprezinta o sursa foarte importanta de lichiditate pentru companii, insa, in ultima perioada, a devenit greoaie.

El a subliniat ca termenul legal de recuperare a banilor este de 45 de zile, insa acesta nu este respectat, pentru ca se poate ajunge la 6-9 sau chiar 12 luni. "Exista intarzieri nejustificate, iar dosarul de rambursare, odata aprobat, este supus unor obstacole. Desi el a ajuns in trezorerie, plata poate sa intarzie la nesfarsit"

Rambursarile TVA sunt blocate pentru ca nu sunt bani la buget si ar fi momentul ca firmele sa ceara dobanzi pentru intarzieri", a completat reprezentantul PricewaterhouseCoopers.

Surse din ANAF au declarat, pentru NewsIn, ca TVA de rambursat a ajuns la 4 miliarde lei, iar pentru mai mult de jumatate din suma termenul de solutionare este depasit.

#creditare, #dobanzi, #intarzieri, #plati, #reducere, #tva , #TVA

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  4. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO