Pogea nu exclude majorarea TVA in viitor

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 09:21
1649 citiri
Pogea nu exclude majorarea TVA in viitor

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, nu exclude o eventuala crestere a taxelor in viitor, pentru ca Romania sa se poata incadra in tintele de deficit bugetar convenite cu organismele internationale, facand explicit referire la TVA, care este in prezent de 19%, informeaza NewsIn.

"Nu exclud majorarea TVA. Pentru viitor trebuie sa discutam despre reformarea veniturilor, cota unica, impozitul pe profit si impozitul pe profit, si de necesitatea ca dezvoltarea economiei acestei tari sa se faca pe baza veniturilor din economie cu incadrarea in deficite. Daca va trebui sa o aplicam (cresterea TVA, n.r.), vom vorbi cu expertii", a declarat Pogea, intrebat fiind daca Guvernul analizeaza posibilitatea cresterii taxei pe valoarea adaugata (TVA).

Ministrul a amintit ca Romania are are una dintre cele mai mici ponderi a venituri publice in produsul intern brut, de 31-32%, cu circa 7% din PIB sub media Uniunii Europene.

"Ne vom gandi la o mai buna colectare, vor face parte dintr-un pachet de reforma", a mai spus Pogea.

Mai devreme, Pogea declara ca Executivul poate avea in vedere "o reforma a veniturilor", sugerand ca in acest caz TVA ar putea fi majorata, iar nivelul cotei unice va fi mentinut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cota unica, # tva, # pogea, # majorare , #TVA