Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oamenii de afaceri italieni cer Guvernului simplificarea Codului Fiscal

Oamenii de afaceri italieni cer Guvernului simplificarea Codului Fiscal

Oamenii de afaceri italieni propun Executivului reducerea numarului de taxe si tarife si simplificarea legislatiei muncii, ca masuri de sprijinire a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit presedintelui UNIMPRESA, Stefano Albarosa.

"In momentul de fata o firma trebuie sa aiba doi sau trei specialisti doar pentru a sti ce are de platit si catre cine. Este un sistem diabolic in care e absolut imposibil sa fii corect. Cu atatea taxe si tarife, circa 558, e imposibil ca o agentie de control sa nu-ti gaseasca ceva in neregula, supunand astfel oamenii de afaceri santajului autoritatilor", a declarat, marti, presedintele patronatului oamenilor de afaceri italieni UNIMPRESA, Stefano Albarosa.

De asemenea, reprezentantii UNIMPRESA propun executivului reducerea TVA pentru achizitia utilajelor de productie, introducerea unei dobanzi preferentiale pentru IMM-uri, precum si a unui credit fiscal de pana la 75% din contravaloare TVA-ului investitiilor cu efect multiplicator in economie.

Albarosa a solicitat Executivului luarea de masuri pentru scoaterea la suprafata a economiei subterane, care in 2008 a ajuns la 21% din PIB. Potrivit datelor UNIMPRESA doar evaziunea fiscala la plata TVA s-a ridicat anul trecut la aproximativ 24 miliarde de lei.

Reprezentatii IMM din Romania, prezenti la conferinta de presa sustinuta de UNIMPRESA, au declarat ca sunt dezamagiti de neintroducerea de la 1 aprilie a scutirii de la plata impozitului pe profit reinvestit, asa cum s-a stabilit initial cu Executivul in momentul in care era alcatuit bugetul de stat pentru acest an.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1058 ori