Nita: Un nivel "suficient" al TVA ar fi 19-20%

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 12:13
1925 citiri
Nita: Un nivel "suficient" al TVA ar fi 19-20%
reporterpenet.ro

Un nivel "suficient" al Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) ar fi 19-20%, dar acesta depinde si de nivelul de colectare a celorlalte taxe si impozite, a declarat miercuri ministrul Economiei, Constantin Nita, la o conferinta pe teme de fiscalitate organizata de Ziarul Financiar.

"Cu timpul trebuie luata o masura de scadere (a TVA - n.r.), depinde si de nivelul de colectare a celorlalte taxe. Un nivel de 19-20% este suficient", a spus Nita, citat de Mediafax.

TVA a fost majorata de Guvern, in vara anului 2010, de la 19% la 24%.

Ministrul Economiei a adaugat ca daca statul ar reusi sa colecteze 37-39% venituri din PIB probabil nu va mai fi nevoie de alte taxe si impozite, precum taxa pe stalp.

"Eista nemultumiri ca fiscalitatea este mare, dar comparativ cu alte tari e mica. Luati Germania, de exemplu, luati state cu economie foarte dezvoltata...", a continuat Nita.

El a adaugat, la conferinta ZF, ca este nevoie de bani la bugetul de stat, precum si pentru scoli, si "mai nou si pentru armata".

Nita a mai spus ca ar fi nevoie si de o intelegere intre partidele politice pentru elaborarea unui cod fiscal pe termen lung, care sa nu mai fie modificat de fiecare data cand se schimba puterea.

#nivel suficient TVA, #masura scadere TVA , #TVA