MFP: O reducere a TVA nu ar duce la o scadere a preturilor

Joi, 03 Februarie 2011, ora 11:34
1500 citiri
MFP: O reducere a TVA nu ar duce la o scadere a preturilor

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Tudor Lazar, a declarat joi ca o eventuala reducere a taxei pe valoare adaugata (TVA) nu ar fi benefica si "va distruge aspectul predictibilitatii si stabilitatii cadrului fiscal", informeaza NewsIn.

"Se vorbeste despre o reducere a TVA. Noi suntem pe principiul mentinerii stabilitatii la principalele impozite, iar o reducere acum a taxei pe valoare adaugata nu este una benefica si nu va conduce la o reducere a preturilor. Practic, va distruge tot acest aspect al predictibilitatii si stabilitatii Cadrului Fiscal", a mentionat Lazar.

De asemenea, Lazar a mai precizat ca nu se pune problema renuntarii la cota unica.

"In ce priveste stabilitatea Codului Fiscal, in ultima vreme se vorbeste de renuntarea la cota unica. As vrea sa reafirm hotararea Guvernului Romaniei de a mentine cota unica si a celorlalte impozite si taxe importante pe care bugetul de stat le colecteaza in acest moment", a mai spus Lazar.

Acesta sustine ca nu s-a dorit majorarea TVA la 24%, insa aceasta s-a dovedit a fi o masura rapida si sigura de a aduce bani la buget.

#reducere tva, #scadere preturi, #reducere a taxei pe valoare adaugata, #cadru fiscal , #TVA